Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V centru Brna překvapili mladé lidi policisté. Radí jim, aby si sundali sluchátka

Pořádné překvapení čekalo na lidi z Brna, kteří si kráčeli centrem moravské metropole se sluchátky na uších. Od poslechu muziky je vyrušili policisté, aby jim řekli, že se špunty v uších zbytečně riskují dopravní nehodu. V hledáčku strážců zákona se objevili zejména mladí lidé.

Policisté si dnes na neopatrné chodce počkali na křižovatce mezi Joštovou a Českou ulicí, kde se denně potkávají desetitisíce lidí, šaliny, auta i cyklisté. Hlídky se postavily na rušné veřejné prostranství, aby upozornili na nebezpečí koukání do telefonu či poslouchání hudby ve sluchátkách při rušném provozu.

„Jde nám hlavně o to, aby byli chodci obezřetní a věnovali více pozornosti dopravě než svým mobilním telefonům. Kolemjdoucí zastavujeme, vysvětlujeme jim následky jejich chování a apelujeme na jejich zodpovědnost,“ sdělila Drbně policistka Zdeňka Procházková k preventivní akci, která poukazuje na nebezpečí používání elektroniky v dopravním provozu.

Podle policie se v Česku ročně stanou stovky nehod, při kterých dochází ke srážce s chodcem. V Jihomoravském kraji policisté evidují letos 168 případů, z toho jen v Brně se jich stala více než třetina.

Všímáme si, že chodci, především ti mladší, mají v uších často sluchátka. Snadno se pak může stát, že přeslechnou nejen troubení aut, ale i houkání sanitky či policejního vozu. Mnohdy pak nestihnou včas zareagovat,“ vysvětlila policistka Miroslava Šimoníková.  

Prevence bezpečné dopravy v Brně nekončí. Chodci se s policisty potkají i následující dny, například na hlavním nádraží. Policisté však nejsou jediní, kteří se na bezpečnost pěších v dopravě v poslední době zaměřili. Podobnou kampaň spustil nedávno také Dopravní podnik města Brna, který na nepozornost v provozu poukázal pomocí „zombie“ tramvaje.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, prevence, nehody, policie, sluchátka, doprava, Drbna.cz, Česko, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honza K.

Josef Volfík
V klidu, až ho něco sejme a najdou ho ležet ve škarpě se sluchátkama na uších, bude to jeho vina

Úterý, 12. července 2022, 23:22Odpovědět

Josef Volfík

Pro Pepu Nose. Tedy někoho tak tupého bych nechtěl potkat ani po smrti. Esence krystalické hlouposti zkřížené se samolibostí, to je fakt nářez, který se jen tak nevidí.

Úterý, 12. července 2022, 07:33Odpovědět

Pepa Nos

Co je kurva komu po tom co jak nahlas poslouchám. Jak za komunismu. Nechcou náhodou buzerovat i řidiče že poslouchají rádio moc nahlas. Vám už úplně mrdá v těch vašich postkomunistických pálících. Už se proberte chudáci. Vylizani policajti nemají nic jiného na práci za peníze daňových poplatníků než postávat a otravovat lidí co na ně dělají. S úplným a Kokotinama. Nasrat na chytré rady poskoků co pracují pro prohnilou vládu a ubohou demokracii

Úterý, 12. července 2022, 05:33Odpovědět

Zdeněk Folvarčný

Radu je třeba předat mluvou, které on porozumí. Barinkaj domlouval svým prasátkům, aby nelezly do záhonů, nevyslyšely ho. Tak vzal hůl a domluvil jim řečí, které velmi rychle porozuměly.

Středa, 6. července 2022, 16:30Odpovědět

Honza K.

No je fakt že znám lidi kterým to řve tak že neslyší ani když na ně mluvím a jsem přitom přímo vedle nich.... Nechápu..... Já sluchátka v uších mám taky dost často, ale mám to tak na hlas jako by na mě mluvil někdo vedle mě normálním hlasem a slyším tedy cokoliv v mém okolí

Středa, 29. června 2022, 19:09Odpovědět

Josef Volfík

A to jsou ti mladí takoví tupci? A to je nutné tupce napomínat? Pokud na obě otázky je odpověď ano, tak si o nich myslím jen to nejhorší.

Středa, 29. června 2022, 09:01Odpovědět

V centru Brna překvapili mladé lidi policisté. Radí jim, aby si sundali sluchátka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.