Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Most u Brna zprovozníme rychle, slibují řidičům silničáři

Budeme pracovat rychle a intenzivně, slibují motoristům jihomoravští silničáři, kteří aktuální pracují na zprovoznění mostu v Tetčicích na Brněnsku. S pracemi chtějí skončit do deseti dní. Tamější konstrukce je havarijním stavu, což přináší výrazné dopravní komplikace.

Správa a údržbu silnic Jihomoravského kraje (SÚS JMK) frekventovaný most kvůli špatnému technickému stavu minulý týden narychlo zavřela. Řidiči uzavírku objíždí, což způsobuje značné komplikace. Silničáři proto chtějí stavbu dát do pořádku co nejdříve, aby znovu sloužila dopravě.

„Dohodli jsme se zhotovitelem stavby na konkrétních a co možná nejrychlejších postupech. Lidem v okolí uzavření mostu velmi komplikuje cestu, a to nejen za prací. Tento týden jsem obdržel zprávu, že na místě už geodeti provedli doměření prostoru pro potřeby projektantů,“ uvedl ředitel jihomoravské SÚS Roman Hanák (ČSSD).

Podle Hanáka se začne s opravami při dobrém scénáři už zítra. Samotné práce pak mají skončit do týdne. „Ve čtvrtek máme ještě naplánovanou mimořádnou prohlídku celého mostního objektu. Pokud se neobjeví další stavebně technické komplikace, jsme schopni obnovit provoz přes tento most o den později,“ sdělil Hanák.

Jihomoravští silničáři tvrdí, že se k opravě mostu nepřistoupilo včas například důvodu komplikovaného majetkoprávního vypořádání. Na současnému stavu se podepsalo také nerespektování snížené zatížitelnosti. Přitom přes mostní objekt jezdili řidiči v poslední době jen kyvadlově. „Místem neprojíždějí ani autobusy veřejné dopravy. Řidiči musí využít objízdné trasy přes Rosice, Zastávku a Kratochvilku,“ sdělil už dříve policejní mluvčí David Chaloupka

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SÚS JMK

Štítky Rekonstrukce, SÚS, JMK, Tetčice, Most, Brno, Roman Hanák, Brněnsko, ČSSD, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most u Brna zprovozníme rychle, slibují řidičům silničáři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.