Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Silničáři se zlobí na řidiče v Brně. Na mostě překračují rychlost, povolená je dvacítka

Postavili provizorní most, ale řidiči po něm jezdí příliš rychle. Tak lze ve zkratce popsat aktuální potíže silničářů v brněnské Provazníkově ulici, kde budují další část Velkého městského okruhu. Maximálně povolená rychlost po konstrukci činí dvacet kilometrů. 

Velké problémy zažívají v posledních měsících motoristé na brněnském Tomkově náměstí. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tam ve spolupráci s Brnem staví městský okruh, což přináší dopravní omezení. Zatím poslední kousali řidiči v posledních dnech, kdy se kvůli pracím zúžil provoz do jednoho pruhu v každém směru. Opatření ale v pátek zmizelo, když dělníci zprovoznili mostní provizorium, a tak se jezdí znovu jezdí v režimu 2+2. Potíž je ale podle silničářů v tom, že motoristé jezdí po konstrukci příliš rychle, což mostní objekt zatěžuje. 

Žádáme řidiče o dodržování dopravního značení v ulici Provazníkova v Brně, které omezuje rychlost přejíždění po mostním provizoriu na 20 kilometrů v hodině a maximální tonáž na 22 tun. Při nerespektování omezení se tvoří nadměrný hluk a dochází ke škodám na provizorní konstrukci,“ vzkazuje motoristům Lucie Trubelíková, mluvčí ŘSD. 

Bude se bourat

ŘSD, které je hlavním investorem stavby za více než dvě miliardy korun, aktuálně v úseku plánuje další fázi prací. Obnáší například bourání starého mostu. „V současné době dělníci připravují staveniště na demolici. Samotné bouraní začne příští týden,“ sdělila Drbně mluvčí silničářů. 

V projektu na vybudování dopravního díla už stavaři například přeložili horkovod či pokračují dále v přeložkách inženýrských sítí, z nichž největší část tvoří elektro a vodohospodářské objekty. Přes řeku položili i lávku pro pěší nebo budují vedle Provazníkovy ulice opěrnou zeď či staví mostní estakádu, které překlene Maloměřické nádraží a řeku Svitavu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, VMO, Brno, Bourání, Most, Ředitelství silnic a dálnic, Silnice I/42

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři se zlobí na řidiče v Brně. Na mostě překračují rychlost, povolená je dvacítka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.