Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně se blíží přestavba Bauerovy ulice kvůli městskému okruhu i plánované aréně

V brněnské Baeurově ulici vypukne na podzim stavební ruch. Silnice I42, jež je součástí Velkého městského okruhu (VMO), se po úpravě rozšíří. Nová stavba umožní nejen napojení na městský okruh, ale také navázaní na plánovanou multifunkční halu, která má vyrůst v areálu výstaviště.

Rekonstrukce vytěžované dopravní tepny, která se nachází v části Pisárky, patří mezi dlouho plánované projekty. Na investici, jež vyjde na více než půl miliardy korun, se podílí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), město i teplárny. Nyní došlo k posunu, když město vyhlásilo výběrové řízení na zhotovitele dopravního díla.  

Nově navrhovaná stavba má napravit stávající nedostatky v dopravním řešení velkého městského okruhu. Mimo jiné vznikne i lávka pro pěší a cyklisty, která přes VMO Bauerova propojí parkoviště s koupalištěm Riviera. Druhá lávka vznikne u velodromu. Vyřeší přístup k zastávce městské hromadné dopravy,“ sdělila brněnská Markéta Vaňková (ODS).

Podle ŘSD je stavba nezbytná z mnoha důvodů. Tím nejdůležitějším je ale fakt, že silnice tvoří jednu z nezbytných částí jihozápadní části Velkého městského okruhu v Brně. „Zlepší plynulost a bezpečnost silničního provozu v oblasti městské části Pisárky. Zároveň zajistí propojení již existující a plánované částí okruhu,“ popsali silničáři. 

Brno se blíží dopravnímu okruhu. Stavbu ale komplikuje drahý materiál

S napětím a velkým zájmem sledují lidé v moravské metropoli výstavbu velkého městského úseku, který roste současně v úseku Tomkovo náměstí–Rokytova a Žabovřeská, kde dělníci dovybavují tramvajový tunel nebo chystají silniční galerii. Práce podle...

Podle brněnského radního pro dopravu Petra Kratochvíla (ODS) je v plánu, že město zaplatí zhruba polovinu nákladů, tedy 244 milionů korun. Větší část zaplatí ŘSD, které na záměr vyčlenilo 316 milionů. „Zahájení prací předpokládáme na podzim letošního roku a měly by být hotové za 750 dní, tedy něco málo přes dva roky. Zprovoznění komunikací by se mělo stihnout za 600 dnů. Lávka pro pěší a cyklisty k Riviéře by měla být hotová dříve; zhotovitel na to má 290 dnů,“ uvedl Kratochvíl.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, ŘSD, VMO, Okruh, Investice, Silnice I/42, Ředitelství silnic a dálnic, ODS, Markéta Vaňková, Pisárky, Riviera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se blíží přestavba Bauerovy ulice kvůli městskému okruhu i plánované aréně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.