Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Špatnému počasí navzdory. Na Brněnskou přehradu po zimě znovu vypluly lodě

Na vodu Brněnské přehrady dnes po několika měsících opět vyrazily dopravní lodě. I přes nepříznivé počasí se na místě sešly desítky lidí, a zahájily tak společně s kapitány letošní 76. plavební sezonu. Pravidelnou linku do Veverské Bítýšky zájemci můžou využívat až do konce října.

Šestice lodí, které zaměstnanci brněnského dopravního podniku přes zimu dostali do kondice, se vydaly s návštěvníky Brněnské přehrady na první vyhlídkovou plavbu sezony. Sedmé a zároveň historické plavidlo se jménem Brno ale zatím zůstává v hangáru kvůli nevyhovující elektroinstalaci. K flotile se připojí až v létě. Ceny jízdného zůstávají stejné jako minulý rok.

„Zájem o službu je velký a věřím, že letošní sezona bude úspěšná stejně jako předchozí,“ řekl na zahájení generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. Loni brněnské lodě přepravily rekordních 286 tisíc cestujících, což je nejvíce v posledních čtyřiceti letech.

Do modernizace lodní dopravy jde v Brně každý rok okolo 10 milionů korun. Kromě úprav interiérů a funkčnosti plavidel podnik věnuje pozornost infrastruktuře. „Do budoucna navíc připravujeme projekt na přestavbu dalších přístavišť na plavební dráze,“ dodal Havránek.

Vyšší komfort mají návštěvníkům oblíbené lokality přinést i úpravy, jako je vytvoření cyklostezek a nových grilovacích míst. Kromě toho chce město v budoucnu zlepšit i dopravní situaci v okolí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tereza Pulgretová

Štítky Brno, přehrada, doprava, lodě, sezona, Brněnská přehrada, Veverská Bítýška, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatnému počasí navzdory. Na Brněnskou přehradu po zimě znovu vypluly lodě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.