Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brňany čekají nové modré zóny. Od dubna se rozšíří do dalších ulic

Do dalších šesti ulic v už nyní regulovaných oblastech Brna se rozšíří modré zóny. Rezidentní parkování se od příštího měsíce dostane do některých částí Žabovřesk a Králova Pole. V příštím roce se na seznam přidají další místa spadající do městské části Brno-střed.

Ulice Eliášova, Kameníčkova, Sirotkova, Danderlíkova, Matulkova i Palackého třída. Postupem času se podle vedení města Brna ukázalo, že je potřeba zavést modré zóny také ve zmíněných částech moravské metropole. Rezidentní parkování má od dubna ulehčit přehlceným ulicím, v nichž dosud stály vozy bez omezení. 

„Situace v Žabovřeskách a Králově Poli nás přiměla k rozšíření rezidentního parkování na některé ulice, které spadaly do oblastí placeného stání, ale přímo na nich bylo možné parkovat bez omezení. Místní pak měli problém najít volná místa, protože se v těchto ulicích hromadila auta těch, kteří se chtěli vyhnout poplatku za parkování,“ vysvětlila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).


Situace na Palackého třídě v Brně

Šest ulic bude spadat do návštěvnické zóny C. Kdo nemá oprávnění pro rezidenty a abonenty, musí proto začít hradit parkovné v pracovní dny od sedmnácti do šesti hodin. První hodina parkování je zdarma, za každou další pak řidiči zaplatí dvacet korun. V zóně nejsou umístěny parkovací automaty, k platbě je tedy nutné využít mobilní aplikaci, SMS nebo online parkovací automat.

Do října příštího roku se modré čáry objeví také na dalších místech moravské metropole. Všechny spadají do městské části Brno-střed. „V příštím roce se ve čtyřech etapách od června do konce října přidá devět oblastí. Jmenovitě jde o Jílovu, Červený kopec, Polní, Lerchovu, Rezkovu, Neumannovu, Žlutý kopec, Dvorského a Pšeník,“ řekl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS).


Parkování v Eliášově ulici v Brně

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky rezidentní parkování, modré zóny, doprava, Brno, parkování, Žabovřesky, Královo Pole, Brno-střed, ODS, Markéta Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Jeschke

Ke koupi auta by mělo být vlastní místo na parkování nebo nájem na metry. V celém státě. A pokud nějaký dobrák parkuje na chodníku, kde se nedá ani projít nebo projet s kočárkem přísně trestat. Ano vlastním auto jsem i chodec. Parkuji na svém pozemku.

Pátek, 18. března 2022, 07:28Odpovědět

Brňany čekají nové modré zóny. Od dubna se rozšíří do dalších ulic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.