Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jižní Morava hlásí problémy na silnicích. Dopravu komplikuje déšť se sněhem i ledovka

V Jihomoravském kraj dnes ráno mrholí a místy padá déšť se sněhem. Řidiči by proto měli dbát na silnicích zvýšené opatrnosti. Vyplývá to z webu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje. Silnice jsou chemicky ošetřené. Jen v Brně silničáři v noci na dnešek spotřebovali 89 tun posypové soli, uvedl ředitel Brněnských komunikací Jan Klištinec.

Teploty se v kraji pohybovaly od minus dvou do plus čtyř stupňů Celsia. Největší zima je na Blanensku, kde mrholí a hrozí namrzání srážek. V regionu je snížená dohlednost vlivem srážek. Mrholí také na Hodonínsku a Břeclavsku. Na Brněnsku a Vyškovsku padá déšť se sněhem.

V okolí dálnice D1 v úseku z Brna směrem na Vysočinu sněží a je snížená dohlednost vlivem srážek, řidiči by proto měli být opatrní. V okolí D1 z Brna směrem na Vyškov zase mrholí stejně jako u D52. U D2 a D46 musejí řidiči počítat s mrholením.

V Brně zahájili silničáři posyp kolem 22:00 a končili po jedné hodině ranní. Podle Klištince použili 89 tun posypové soli. S ohledem na povětrnostní podmínky ale dnes před 10:00 vyjelo všech 21 sypačů Brněnských komunikací do terénu. „Zejména ve výše položených částech města Brna upozorňujeme řidiče na nutnost opatrné jízdy a možnost lokální tvorby ledovky,“ uvedl Klištinec.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Počasí, Jmk, SUS, Silničáři, Náledí, Jihomoravský kraj, silnice, okres Blansko, okres Hodonín, okres Břeclav, okres Vyškov, Brněnsko, Kraj Vysočina, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Jižní Morava hlásí problémy na silnicích. Dopravu komplikuje sníh se sněhem i ledovka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.