Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motoristé v Brně projedou po roce Lesnickou. Přibyly stromy i vídeňská zastávka

Důvod k radosti mají motoristé v Brně, kterým se po téměř roce znovu otevřela Lesnická ulice. Na frekventované trase se rekonstruovala tramvajová trať, vodovod, kanalizace a změn doznala také povrch vozovky. Součástí bylo rovněž vysazení nových stromů nebo zastávek.

Náročná a dlouhodobá rekonstrukce, jež vyšla na více než 204 milionů korun, začala letos v lednu. V září se vrátily do ulice šaliny, nyní se svezou po opravené silnici rovněž řidiči, kteří museli počkat na dokončení úprav povrchů a dopravního značení.

Celková plocha rekonstruované vozovky činí 1 641 metrů čtverečních. Povrch je krytý tzv. tichým asfaltem, který snižuje hlučnost z dopravy. Změny k lepšímu se kromě řidičů dočkají i chodci, všechny chodníky v ulici jsou kompletně předlážděny. Vjezdy do přilehlých objektů včetně případných odstavných ploch u nemovitostí v ulici zůstávají zachovány. Nezměněný je i počet parkovacích míst,“ sdělil brněnský radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS).

Nové jsou zástavky. Řidči se například na zastávce Lesnická setkají s takzvanou vídeňskou zastávkou. Vyznačuje se tím, že nástupiště tvoří úsek silnice se zvýšenou úrovní chodníku. Účelem tohoto uspořádání je zvýšení bezpečnosti dopravy a usnadnění nástupu a výstupu. Podobný stavební prvek se nachází v Brně například v Údolní ulici, kde činil motoristům zvláště v prvních týdnech po rekonstrukci značné potíže.  

Projekt zahrnoval kromě oprav vodovodu, kanalizace, tramvajové trati a povrchu silnice i obnovu lipové aleje. Podle města bylo celkem 29 stromů ve špatném technickém stavu. Část se proto vykácela nebo upravila tak, aby byly dřeviny bezpečné pro okolí. Alej doplnilo 23 habrů obecných, 27 javorů babyk a 21 kusů popínavého přísavníků trojcípého,

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Lesnická, Rekonstrukce, DPMB, strom, silnice, doprava, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristé v Brně projedou po roce Lesnickou. Přibyly stromy i vídeňská zastávka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.