Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklostezka podél Svitavy bude bezpečnější, Brno ji nechá rozšířit

Brněnská cyklostezka podél toku řeky Svitavy, která se těší oblibě rekreantů i sportovců, se dočká proměny. V úseku z Cacovického ostrova přes Cacovický náhon dojde k rozšíření cesty. To by mělo přispět ke zvýšení bezpečnosti Brňanů.

Brňané musejí nyní na cyklostezce s nejednotnou šířkou povrchu čelit kolizním situacím, které jsou mnohdy nebezpečné a mohou končit poraněními. Aby k podobným incidentům nedocházelo, rozhodli včera brněnští radní o zpracování investičního záměru, který povede k rozšíření cesty v nebezpečném úseku.

Společně s cyklostezkou se rozšíří také Cacovický most. „Šířka cyklostezky v úseku od Cacovického ostrova přes Cacovický náhon a poté po pravém břehu Svitavy se výrazně liší od šířky navazující části stezky. Navržená úprava rozšíří nebezpečný úsek na minimálně tři metry, čímž se průjezd stane bezpečnějším a pohodlnějším,“ vysvětlila primátorka města Markéta Vaňková (ODS).

Při zásahu, který podle odhadů vyjde na necelých sedm milionů korun, dojde také ke sjednocení povrchu s dalšími úseky cyklostezky. Součástí prací budou nutné přeložky kanalizace. Výsledná podoba cyklostezky i částka budou jasnější po zhotovení zpracování investičního záměru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky cyklostezka, svitava, Brno, Svitavy, Cacovický ostrov, Cacovický náhon, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka podél Svitavy bude bezpečnější, Brno ji nechá rozšířit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.