Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cyklostezka mezi Bílovicemi a brněnskými Obřany se otevře nejdříve před Vánoci

Cyklisté či bruslaři si musí nechat zajít chuť na podzimní projížďku mezi Bílovicemi nad Svitavou a brněnskými Obřany. Tamní oblíbená cyklostezka se po letních měsících znovu uzavřela, konkrétně v úseku mezi čistírnou odpadních vod po první železniční podjezd od Bílovic kvůli nebezpečnému sesuvu kamení ze skály.

Bezpečnostní opatření na oblíbené stezce podél řeky Svitavy v údolí lišky Bystroušky, na kterou míří v každém ročním období tisíce lidí, platí od minulého týdne. Očekává se, že práce skončí 15. prosince. Je ale možné, že pracovníci nakonec stihnou úpravy dříve. 

Opět se uskutečňují práce na skalách. Oklepávají se kameny a zajišťují skalní masivy, aby nedocházelo k pádu kamení na cyklostezku,“ popsal Drbně bílovický starosta Miroslav Boháček (STAN).

Stavební úpravy se uskutečňovaly na dopravní tepně už na jaře. Právě kvůli nebezpečnému sesuvu kamení ze skal. Údržbu dokončili dělníci v létě. Na zajištění cyklostezky tehdy přispěl 1,5 milion korun Jihomoravský kraj, další milion poslalo město Brno a zhruba 600 tisíc zaplatil spolek Časnýř, což je dobrovolný svazek svazek pěti obcí v Moravském krasu, který se o trasu stará. 

Podle Boháčka ale nejsou současné práce ještě konečné. V příštím roce chce podat spolek znovu žádost o dotaci, v níž bude žádat kraj i Brno o další peníze. Do pořádku bude potřeba dát například zábradlí, palisády nebo asfalt. Kdy k dalším úpravám dojde, bude jasněji v následujících měsících.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Barbora Drozdová

Štítky Brno, Cyklistika, Bílovice, Rekreace, Obřany, Vánoce, cyklostezka, skála, Bílovice nad Svitavou, Miroslav Boháček, Starostové a nezávislí, Svitavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka mezi Bílovicemi a brněnskými Obřany se otevře nejdříve před Vánoci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.