Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vlakovou dopravu z Brna do Hustopečí omezí výluka

Dopravu mezi Brnem a Hustopečemi zkomplikuje cestujícím nová výluka. Už od zítra budou namísto osobních vlaků jezdit mezi městy autobusy. Kvůli přestavbě kolejiště v Rajhradě budou jezdit na osobních vlacích mezi Brnem a Hustopečemi od pondělí do soboty 30. října autobusy.

Místo vybraných vlaků pojede pět autobusových výlukových linek A, B, C, D a P. Linka A bude výchozí už z Brna, další čtyři až z Modřic. V Brně bude mít linka A stanoviště u viaduktu přes Křenovou ulici a pojede přes zastávky Modřice,Tyršova, Vranovice, Pouzdřany, Popice a Šakvice do Hustopečí. V opačném směru linka zastaví v zastávce Modřice, Brněnská. Ostatní linky budou vyjíždět z Modřic, přičemž linka B pojede do Hrušovan, linka C do Hrušovan a Židlochovic a vybrané spoje přes Žabčice do Vranovic. Linka D pojede z Modřic přímo do Židlochovic s vynecháním Hrušovan a linka P zajistí spojení z Modřic přes Popovice do Rajhradu.

Rychlíkové spoje budou jezdit bez omezení, stejně tak projedou úsekem i dálkové vlaky mezi Brnem a Břeclaví. Paradoxní na situaci je, že v Rajhradě bývala stanice, ale při přestavbě na koridor v 90. letech minulého století se kvůli úsporám stala ze stanice zastávka. Intenzita dopravy se však zvýšila a dnes se z mezistaničního úseku mezi Modřicemi a Hrušovany stalo úzké hrdlo.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ivabalk/Pixabay.com

Štítky ČR, železnice, Jihomoravský, výluka, Brno, Hustopeče, Modřice, Rajhrad, Hrušovany, Vranovice, Židlochovice, Pouzdřany, Popice, Šakvice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlakovou dopravu z Brna do Hustopečí omezí výluka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.