Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Na D1 čeká omezení, mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi se pojede jedním pruhem

Na dálnici D1 mezi exitem 168 Devět křížů a 178 Ostrovačice čeká na řidiče od dnešního večera výrazné omezení, které potrvá až do soboty. Motoristé ve směru na Prahu pojedou až do pátečního rána v jednom pruhu. Stejné omezení bude i ve směru na Brno, kde začne v sobotu a potrvá celý den. Důvodem je převedení dopravy na obě strany dálnice.

Práce na zhruba desetikilometrovém úseku na Brněnsku jsou jednou z posledních fází modernizace D1. První omezení odstartuje v 19:00 a potrvá do páteční osmé hodiny ráno. Ve směru na Brno povede doprava v jednom jízdním pruhu v sobotu od 0:00 do 24:00. Je tak možné očekávat kolony a zdržení.

V rámci modernizovaného úseku D1 Devět křížů (EXIT 168) – Ostrovačice (EXIT 178) dojde k převedení dopravy na oba dálniční pásy. Tím bude ukončeno poslední omezení v rámci modernizace D1, kde musí automobily jezdit v režimu 2+2 jízdní pruhy na jednom dálničním pásu. Po převedení dopravy budou následovat práce ve středním dělícím pásu,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic ČR. 

Po skončení prací se pojede na obou stranách dálnice. Očekává se ale, že řidiči projedou úsekem pouze v omezené rychlosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky D1, Omezení, ŘSD, Rekonstrukce, Dálnice D1, Ostrovačice, dálnice, doprava, Brno, Praha, Brněnsko, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D1 čeká omezení, mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi se pojede jedním pruhem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.