Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně vyroste nový parkovací dům s kapacitou 441 míst

V Brně vznikne nový parkovací dům s kapacitou 441 míst. Brněnské komunikace chtějí stavbou v Králově Poli vyřešit nedostatek parkovacího prostoru. Objekt bude k dispozici pro širokou veřejnost, a to včetně řidičů automobilů s alternativními pohony.

Projekt parkovacího domu v Králově poli při Purkyňově ulici projednávalo město již dříve, došlo ale ke změně v dokumentaci. Současný návrh zahrnuje stavbu šestipatrového parkovacího domu, do nějž se vejde 441 aut a na venkovní ploše zaparkuje 56 vozidel. Nový objekt poskytne kromě parkovacích míst také technické zázemí, kancelář pro správce budovy a veřejné toalety. Dešťová voda z budovy bude odváděna do retenční nádrže a využijí ji vozidla Brněnských komunikací pro čištění ulic.

„Parkovací dům bude sloužit široké veřejnosti. Od určité hodiny však bude sloužit řidičům, kteří budou zaevidováni v systému rezidentního parkování. Cílem je usnadnit řidičům parkování v této oblasti Králova Pole, kde je dlouhodobý nedostatek parkovacích míst,“ uvedla primátorka města Markéta Vaňková (ODS).

Parkovací dům počítá s parkovacími místy pro ZTP a ZTPP, stejně jako pro kola a automobily s alternativními pohony. „Fasáda objektu bude složena z monolitických lamel s imitací dřeva doplněnou o výplň z tahokovu. To umožní případnou výsadbu popínavých rostlin. V lokalitě budou v maximální výši zachovány solitérní dřeviny,“ přiblížil radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS).

Brněnské komunikace nyní požádají o územní rozhodnutí. Samotná stavba by měla začít přibližně 1,5 roku od jeho vydání. Předběžné náklady jsou vyčísleny na 170 milionů korun, přesná částka ale bude známá až po vysoutěžení zhotovitele.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Magistrátu města Brna

Štítky parkovací dům, Královo Pole, parkoviště, Brno, parkování, ODS, Markéta Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honza Fiala

Znemožníme legální a bezplatné parkování, abychom uměle vytvořili poptávku po parkovacích domech... Bingo.

Pondělí, 24. května 2021, 08:33Odpovědět

V Brně vyroste nový parkovací dům s kapacitou 441 míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.