Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hlavním tahem na Vídeň projedou řidiči bez omezení

Konec omezení na jihomoravské silnici I/52, které vede z Brna až k Mikulovu a je hlavním silničních tahem z moravské metropole do Vídně. Dělníci dokončili opravy více než pět kilometrů dlouhého úseku mezi obcí Bavory–Dolní Dunajovice, který se nachází nedaleko vodního díla Nové Mlýny. Právě tam silničáři v posledních letech uskutečnili hned několik úprav vozovky včetně tamějšího mostu přes nádrž.

Oprava úseku u Bavor trvala něco přes měsíc a motoristé jím projedou poprvé bez omezení od konce tohoto týdne. Vozovka byla ve špatném technickém stavu, proto dostala nový povrch. Včera silničáři pokládali asfalt, následně doplní vodorovné značení.

Oprava zahrnovala odfrézování krytu, sanaci lokálních poruch a pokládku nové ložní a obrusné vrstvy. V místě křižovatek jsme vybudovali ostrůvky a aktuálně obnovujeme vodorovné dopravní značení. Výše investice činí 59,8 milionů korun,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Lucie Trubelíková.

Jedná se o další opravy silniční sítě v lokalitě okolo Nových Mlýnů, kde se nedávno opravoval tamější most. Při uzavírce mostní konstrukce se zároveň rekonstruovaly dva úseky I/52 a křižovatku u Aqualandu. Práce u obce Bavory jsou poslední opravovanou částí frekventovaného tahu. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD ČR

Štítky Doprava, silnice I/52, Oprava, ŘSD, Vídeň, Brno, Mikulov, Dunajovice, Nové Mlýny, Bavorsko, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavním tahem na Vídeň projedou řidiči bez omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.