Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tramvajový pás na Jugoslávské čeká oprava, pruh pro řidiče zůstane ladem

Ode dneška začnou dělníci opravovat kolejový svršek v úseku Jugoslávská-Helfertova. Práce se budou týkat tramvajového pásu, řidiči ulicí neprojedou více než měsíc.

Dosud řidiči využívali konec Jugoslávské jako objízdnou trasu, jelikož na ulici Lesnická se od ledna opravuje potrubí a tramvajové koleje. Od zítřejšího pondělí se uzavře i úsek Jugoslávská-Helfertova a silnice zůstane neprůjezdná až do konce května.

Jako objízdné trasy se při omezení využijí okolní ulice, ve kterých současně začne v platit zákaz zastavení. Řidiči tak od pondělí nezastaví v ulicích Jugoslávská, Merhautova, Ryšánkova, Hoblíkova, Helfertova a Sýpka. Zákaz bude platný od deváté hodiny ranní, aby mohli místní přes noc ještě zaparkovat a ráno s auty stihli odjet.

Jak tramvajový pás, tak pruh pro řidiče jsou ve zmíněném úseku v dezolátním stavu, opravovat se ale bude pouze tramvajová trať. „Opravu pruhů pro řidiče mají na starost Brněnské komunikace, nicméně podle jejich vyjádření není stav silnice až natolik špatný, aby se opravoval,“ uvedl starosta městské části Brno-sever Martin Maleček (STAN).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Pánek

Štítky oprava, doprava, tramvaj, Brněnské komunikace a.s., Martin Maleček, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvajový pás na Jugoslávské čeká oprava, pruh pro řidiče zůstane ladem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.