Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jižní Moravu míří nové autobusy, kraj budou reprezentovat jednotnými barvami

Jižní Moravou se začnou prohánět nové autobusy. Jednatřicet vozů, které využijí tři regionální dopravní firmy, se na silnice dostane už v létě. Jihomoravský kraj budou reprezentovat sjednocenými barvami.

Každý z nových autobusů dokáže pojmout jednačtyřicet sedících lidí, dva invalidní vozíky a další stojící cestující. Dvanáctimetrové modely vyrobené v závodě IVECO BUS využijí DOPAZ s.r.o., ČSAD Kyjov Bus a BDS Bítešská dopravní společnost s.r.o. „Chystáme postupnou obnovu zhruba třetiny vozového parku autobusů v Jihomoravském kraji. Jsem rád, že tato česká společnost s dlouholetou tradicí je toho součástí,“ doplnil radní pro dopravu Jiří Crha (ODS).

Autobusy jsou vybavené zadní kamerou pro bezpečné couvání a mechanickou rampou pro snadný nástup osob s omezenou pohyblivostí, vozíčkářů i cestujících s kočárkem. „Vlna nových autobusů na našich silnicích bude poznat a díky sjednocených barvám lidé konečně poznají, že autobusy jsou naše,“ zdůraznil hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

V létě vozy poskytnou klimatizaci pro cestující i pro řidiče a některé kusy umožní i nabíjení telefonu pomocí USB slotů. V reakci na současnou situaci s koronavirem jsou vybavené také uzavřenou kabinou řidiče.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Jihomoravského kraje

Štítky Jihomoravský kraj, Iveco Bus, ODS, Jiří Crha, KDU-ČSL, Jan Grolich, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravu míří nové autobusy, kraj budou reprezentovat jednotnými barvami  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.