Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně zrekonstruují potrubí, řidiče čekají nová dopravní omezení

V Brně startuje další etapa rekonstrukce potrubí, pří níž pracovníci tepláren vymění celkem pět kilometrů zastaralých parovodů za moderní horkovody. V souvislosti se stavebními pracemi, která odstartovaly už tento týden, dojde také na nová dopravní omezení.

Nejvíce komplikací se dá očekávat v okolí ulic Bratislavská a Soudní nebo v lokalitě Rybářská a Křížkovského, kde se plynaři na pracích podílí společně s vodárnami. 

Částečná uzávěra Soudní se během května změní na úplnou kvůli vybudování kanalizační přípojky a montážních prací v křižovatce Soudní - Bratislavská. Od května přibude ještě částečná uzávěra ulic Bratislavská a Hvězdová. Objízdné trasy povedou přes ulice Francouzská, Přadlácká, Spolková a Hvězdová,“ popsala za Teplárny Brno Renata Diatková.

Také v druhé zmíněné oblasti se čekají problémy s dopravním provozem. Omezení se dotkne ulice Křížkovského, kde u tamějšího objektu zůstane zavřený jeden ze dvou vjezdů do vnitrobloku mezi ulicemi Rybářská, Poříčí, Křížkovského a Zedníkova.

V průběhu stavby se budeme snažit co nejvíce zachovat průjezdnost a umožnit místním vjezdy do vnitrobloků,“ ujistil Petr Večeřa z Tepláren Brno.

Další projekt, který letos uskuteční teplárny, se týká Mendlova náměstí. Rekonstrukce podzemních sítí je předpokladem pro budoucí úpravy dopravního uzlu. Dále se vrhnou dělníci do areálu brněnského výstaviště, kde má vyrůst v nová aréna pro hokejovou Kometu. Nepočítá se však s dopravními omezeními. 

Dopravní uzavírky budou postupné, letošní etapa rekonstrukce skončí nejpozději koncem října. Celkem letos vymění brněnské teplárny pět kilometrů zastaralých parovodů vymění za moderní horkovody. Náklady na akci činí zhruba 261 milionů korun.

Domácnosti ušetří

S rekonstrukcí parovodů začaly Teplárny Brno v roce 2010. Nahradilo se bezmála 50 kilometrů potrubí staršího i více než půlstoletí.  Aby celé město zásobovala teplem kompletně horkovodní síť, zbývá v následujících letech vyměnit ještě zhruba jedenáct kilometrů rozvodů.

Po dokončení výměny to bude z pohledu snížení emisí stejné, jako by z Brna zmizelo deset tisíc aut. Po přepojení každá z domácností ušetří v ročních nákladech za teplo v průměru kolem 1500 – 2000 korun,“ popsala Diatková. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Teplárny Brno

Štítky rekonstrukce, Brno, Teplárny, Omezení, Doprava, Teplárny Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně zrekonstruují potrubí, řidiče čekají nová dopravní omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.