Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravu ve Slavkově u Brna ochromí rekonstrukce hlavního průtahu

Slavkov u Brna se chystá na očekávanou a rozsáhlou rekonstrukci průtahu městem, která od čtvrtka bezmála na dva roky omezí dopravu. Do opravy půjde zhruba 3,5 kilometru úsek silnice od obchodního domu Penny, která navazuje až po ulici Bučovická a křižovatku u silnice I/50.

Ve Slavkově se jedná o jednu z největších dopravních investic za poslední roky. Náklady na opravu páteřní silnice spolkne takřka 116 milionů korun, z toho asi 80 milionů korun zaplatí Jihomoravský kraj prostřednictvím evropských fondů. Součástí investic je také úprava přilehlých chodníků či výměna veřejného osvětlení.

Řidičů mířících z Brna - dálnice D1 na Uherské Hradiště se toto omezení kvůli obchvatu města (silnice /50) příliš nedotkne, do centra Slavkova však bude vjezd velmi omezený – průjezd nebude možný kvůli stavbě kruhové křižovatky. Řidičům mířícím z Ostravy a Olomouce nedoporučujeme také sjíždět z dálnice u exitu Rousínov. Dopravní značení je zajištěno, uvedla za slavkovskou radnici Veronika Slámová

Omezení začne u stavby kruhové křižovatky u ulic Slovákova, ČSA a Polní. V této lokalitě se bude pracovat zhruba čtyři měsíce. Po celou dobu bude křižovatka neprůjezdná a navazující ulice budou označeny jako slepé. Projedou pouze autobusy či popeláři. Ostatní dopravu stavbaři svedou na silnici I/50, tedy na obchvat města.

Ještě letos mají stavaři v plánu kompletně zrekonstruovat ulice Slovákova (od ulice Nerudova), ČSA (úsek pod náměstím), Boženy Němcové a Lidická. Příští rok je v plánu oprava Špitálské a Bučovické. Po dobu prací se očekává, že se místní dostanou do problémů s parkováním.

Žádáme obyvatele, aby si po dobu oprav našli vhodné parkování v okolních ulicích. Zejména pro obyvatele ČSA jsme otevřeli také velkou parkovací plochu za autobusovým nádražím. Přístupná ale bude samozřejmě i dalším řidičům,“ uvedl slavkovský starosta Michal Boudný (ČSSD).

Ohodnoť článek

Foto Město Slavkov

Štítky Slavkov, Doprava, Rekonstrukce, Průtah, Slavkov u Brna, silnice, oprava, České aerolinie, Jihomoravský kraj, Brno, Božena Němcová, Uherské Hradiště, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu ve Slavkově u Brna ochromí rekonstrukce hlavního průtahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.