Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Víkend byl ve znamení vážných nehod, záchranáři nabádají k opatrnosti

Během uplynulého víkendu vyjížděli jihomoravští záchranáři hned k několika vážným nehodám, u kterých asistoval vrtulník. Nejvíce výjezdů směřovalo na Znojemsko.

Jihomoravští záchranáři měli o víkendu plné ruce práce. Mezi několika dopravními nehodami, ke kterým museli vyjíždět, jich bylo hned několik vážných, nejčastěji na Znojemsku.

Přímo ve Znojmě se v pátek večer střetl řidič motorky s osobním autem. Mladý motocyklista při nehodě utrpěl vážná poranění a kromě přednemocniční péče vyžadoval také transport vrtulníkem. Ten jej dopravil do traumacentra ve Fakultní nemocnici v Brně.

Srážka tří aut pak v sobotu zaměstnala záchranáře u Slavkova u Brna. Zdravotníci na místě nalezli těžce zraněného chlapce a mladého muže s lehkými poraněními. Hocha, který byl ve vážném stavu, transportoval vrtulník do Dětské nemocnice v Brně.

Šňůra vážných nehod se bohužel nepřerušila ani v neděli. „Vrtulník hned po ránu opět vzlétal na Znojemsko. Do Citonic, kde mladý řidič narazil do stromu, vyjela i pozemní lékařská posádka. Pacient byl při příjezdu zdravotníků při vědomí, jeho zranění však byla těžká,“ přiblížila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková. Mladíka transportoval vrtulník do brněnské fakultní nemocnice.

Vzhledem k počtu vážných nehod záchranáři prosí, aby se řidiči chovali zodpovědně a plně se věnovali řízení. „Sedejte za volant odpočatí a na svoji cestu si vyčleňte dostatečné množství času, nespěchejte. Zbytečně neriskujte, dodržujte rychlost a jezděte ohleduplně,“ nabádala Kropáčková.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, nehody, autonehody, auto, silnice, doprava, okres Znojmo, Fakultní nemocnice Brno, Dětská nemocnice FN Brno, Znojmo, Slavkov u Brna, Citonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend byl ve znamení vážných nehod, záchranáři nabádají k opatrnosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.