Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnské silnice jsou nejnebezpečnější v Česku. Nejčastěji se na nich umírá

V indexu bezpečnosti silnic, který se zaměřoval na dopravu v krajských městech České republiky, se Brno umístilo nejhůř. Právě na brněnských silnicích se nejčastěji umírá.

Během loňského roku se na brněnských silnicích při nehodách těžce zranilo šedesát lidí a dvanáct jich zemřelo. Uvádí to index bezpečnosti silnic Generali České pojišťovny, podle něhož se Brno svojí loňskou nehodovostí stalo, co se dopravní situace týče, nejméně bezpečným městem.

Zatímco nejbezpečněji se na silnicích mohou cítit obyvatelé Hradce Králové, Olomouce a Karlových Varů, brněnští obyvatelé jsou na tom o poznání hůř. Nejvíce závažných a smrtelných nehod se totiž podle statistik loni odehrálo v Praze a Brně. Po zohlednění počtu obyvatel se pak moravská metropole v tabulce propadla až na nelichotivé poslední místo mezi krajskými městy. 

„Index vychází ze statistik Policie ČR a je vztažený k počtu obyvatel jednotlivých měst. Je tedy možné považovat ho za ukazatel toho, jak bezpečné jsou silnice v daném městě,“ vysvětlila způsob měření tisková mluvčí Generali České pojišťovny Ivana Buriánková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská drbna | Zdroj Index bezpečnosti silnic Generali České pojišťovny

Štítky nehody, doprava, auto, tramvaj, silnice, Česko, Brno, Generali Česká pojišťovna, Policie České republiky, Praha, Olomouc, Karlovy Vary, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské silnice jsou nejnebezpečnější v Česku. Nejčastěji se na nich umírá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.