Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Oprava vodovodu u Semilassa omezí řidiče jedoucí do centra

V Brně dnes startuje oprava vodovodu a kanalizace v křižovatce Palackého třídy a Kosmovy ulice u brněnského Semilassa, což omezí automobilovou dopravu. Řidiči neodbočí z Kosmovy vlevo ve směru k Husitské, pravý jízdný pruh od Riegrovy ulice ve směru do centra bude uzavřený. Auta projedou pouze jednosměrně ve směru z centra do Řečkovic.

Lokální objízdná trasa povede ulicemi Kosmova, Božetěchova a Metodějova. Tranzitní objízdná trasa vede Hradeckou ulicí. Chodci nemohou využívat přechod přes Palackého třídu u zastávky tramvají Semilasso ve směru na Řečkovice. Náhradní přechod bude o zhruba 25 metrů blíže ve směru do města,“ sdělila Anna Dudková z tiskového odboru brněnského magistrátu.

Brněnské vodárny a kanalizace v oblasti pracují už několik dní. Důvodem je špatný technický stav vodovodu, který pochází z 60. let minulého století a je často poruchový, i kanalizace, která slouží ještě déle. „Ode dneška je uzavřený pruh směrem do města a od 15. dubna bude uzavřený celý trojúhelník Semilasso. Celkové náklady činí 25,7 milionu korun a hotovo bude letos v srpnu,“ uvedla Renata Hermanová za Brněnské vodárny a kanalizace.

Městská firma k rekonstrukci využívá dlouho plánované výměny tramvajových kolejí, které chystá brněnský dopravní podnik (DPMB) na duben. Současné práce městskou hromadou dopravu neomezí, i když DPMB původně avizoval výluky už ode dneška. „Linky 30, 44 a 53 pojedou po svých pravidelných trasách a obslouží běžnou zastávku Semilasso,“ sdělila mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Dodala, že předmětem oprav je kompletní výměna kolejového roštu za použití moderních prvků pro snížení hlučnosti. Součástí projektu za 42 milionů korun jsou i úpravy trolejového vedení. Po zahájení prací bude provoz MHD omezený po etapách, z oblasti budou vyloučeny i tramvaje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Radek Preis

Štítky Rekonstrukce, Omezení, Brno, Semilasso, Řečkovice, Dopravní podnik města Brna, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava vodovodu u Semilassa omezení řidiče jedoucí do centra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.