Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Uzavírku mostu přes Nové Mlýny odnesly objízdné trasy, čeká je rekonstrukce

Silničáři dnes zahájili opravy objízdných tras, které řidiči využívali při rekonstrukci mostu vedoucího přes novomlýnské nádrže u Pasohlávek na Brněnsku. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) také plánuje v následujících dnech odstranit mostní provizorium v Drnholci, jež vedlo přes řeku Dyji a sloužilo jako provizorní trasa do Vídně.

Opravy vozovek se od pondělí dotknou silnice třetí třídy v Brodě nad Dyjí, která bude částečně uzavřená. Následně začne rekonstrukce poškozené vozovky v Dolních Dunajovicích. Silničáři postupně zahájí práce i na dalších úsecích. Vytížené tahy podstupují rekonstrukci i vzhledem k loňskému vysokému náporu aut. Řidiči cesty využívali bezmála devět měsíců, když trvala uzavírka mostu přes Nové Mlýny. Délku stavebních prací odhaduje ŘSD zhruba na měsíc.

Během zimních měsíců jsme provedli pasportizace, tedy zhodnocení stavu poškození objízdných tras. Se Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje jsme zhodnotili, které úseky jsou nejvíce poničené a rozhodli o tom, které opravíme jako první, což jsou právě opravy průtahu v Brodě nad Dyjí a v Dolních Dunajovicích. Investice do oprav přesáhne částku 100 milionů korun,“ uvedla za ŘSD Lucie Trubelíková.

Investice do opravy mostu přes vodní dílo stála téměř 300 milionů korun, práce skončily loni v prosinci po třičtvrtě roce. Do betonáže mostu se zapojili i potápěči, aby zvýšili nosnost mostní konstrukce. Uzavírka komplikovala dopravu především v létě, kdy se směrem na jih od Brna tvořily dlouhé kolony.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Google Maps

Štítky Jihomoravský kraj, stavby, doprava, rekonstrukce, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, Nové Mlýny, Vídeň, Dyje, Drnholec, Pasohlávky, Brněnsko, Dolní Dunajovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírku mostu přes Nové Mlýny odnesly objízdné trasy, čeká je rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.