Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čtyřicítka v Husovickém tunelu zůstane, dokud se neopraví SOS skříň

Brněnské řidiče v současné době trápí snížená rychlost v Husovickém tunelu. Ve směru na Tomkovo náměstí musí jet místo 60 kilometrů v hodině čtyřicítkou. Opatření je kvůli poškozené SOS skříni nouzového volání. Rozbitá je od prosince minulého roku a čeká se na to, kdo ji opraví.

K výraznému poškození došlo při dopravní nehodě v prosinci. Přestože SOS hláska nebrání provozování tunelu, my jako správce tunelu jsme povinni přijmout opatření na snížení rizika mimořádné události po dobu, kdy toto zařízení nemůže na 100% plnit svoji funkci, např. snížením rychlosti,“ vysvětlila Lucie Trubelíková.

Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se v současné době uskutečňuje výběrové řízení na nového dodavatele SOS skříně. Hledání ovšem není v současně situaci jednoduché, jak tvrdí. „Ačkoliv se snažíme co nejvíce zkrátit čas omezení pro řidiče, v současné situaci nouzového stavu v ČR jsou dodávky těchto výrobků komplikované a není v našich silách je více uspíšit,“ uvedla Trubelíková, která zároveň požádala řidiče o trpělivost. 

Úsekové měření

Husovické tunely v současné době patří mezi hlavní témata moravské metropole. Důvodem zájmu je zavedení úsekového měření, které se spustí již příští týden. 

1. března bude v Husovických tunelech zahájen zkušební provoz úsekového měření. Nastavovat se budou procesy jako předávání informací ze systému. Testování potrvá několik týdnů. Na základě vyhodnocení dat bude zahájen ostrý provoz,“ řekl Drbně v pondělí mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala, podle nějž je hlavním cílem měření zklidnění dopravy a bezpečnost provozu.

Kamerový systém k měření rychlosti je v Husovických tunelech od roku 2019, kdy ŘSD uskutečnilo dvouměsíční technickou údržbu objektu. Monitorovací zařízení však pro spuštění zatím neměla splněná všechny formální náležitosti. Nyní ovšem dostaly kamery po technické stránce potvrzení od silničářů a poté následoval souhlas i policie. Ostrému provozu se tak zdá, už nic nebrání. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Husovice, tunel, Doprava, Rychlost, Ředitelství silnic a dálnic, Česko, Husovický tunel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřicítka v Husovickém tunelu zůstane, dokud se neopraví SOS skříň  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.