Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Na hranicích u Mikulova stojí řidiči v kilometrových kolonách

Na hraničním přechodu u Mikulova stojí řidiči v kilometrových kolonách. Aktuálně má podle serveru Dopravniinfo.cz kolona délku téměř čtyři kilometry. Dopravní problémy způsobila opatření rakouské vlády, která minulý týden uzavřela menší hraniční přechody.

Kolony se podle policistů poprvé utvořily v neděli kolem 22:00, a to na přechodech Mikulov, Poštorná a Hatě, kdy u Mikulova a Hatí měřily kolem čtyř kilometrů, u Poštorné byla kratší. Nad ránem se kolony rozjely, přechody byly průjezdné.

Dopoledne se kolona utvořila u Mikulova, ta má doteď kolem čtyř až pěti kilometrů. „Ostatní přechody jsou s malým zdržením průjezdné," uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Rakušané zavřeli menší přechody

Zhoršená průjezdnost hranic je důsledkem opatření na rakouské straně, kdy minulý týden v noci ze středy na čtvrtek Rakousko uzavřelo na jižní Moravě 11 menších hraničních přechodů. Doprava se tak kumuluje do zbylých, které zůstaly otevřené.

O uzavření menších přechodů na hranici s Českou republikou i Slovenskem rozhodlo rakouské ministerstvo vnitra. V Česku se uzavření týkalo 42 přechodů, část z nich především turistického charakteru. Otevřených zůstalo celkem 17 velkých přechodů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky kolona, doprava, Mikulov, hranice, přechod, Rakousko, opatření, hraniční přechod, Poštorná, Česko, Ministerstvo vnitra České republiky, Slovensko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hranicích u Mikulova stojí řidiči v kilometrových kolonách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.