Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli havárii vodovodu museli dělníci znovu rozkopat část Veveří

Zhruba půl roku po slavnostním otevření ulice Veveří, která prošla během léta 2020 náročnou rekonstrukcí, se na část ulice během soboty 9. ledna opět vrátili dělníci. Důvodem byla havárie vodovodního řádu před jedním z domů. Ten stojí na části ulice, se kterým loňská rekonstrukce nepočítala.

Ulice Veveří prošla během minulého roku náročnou, několikaměsíční rekonstrukcí. Hlavním důvodem byla příprava ulice na výluku tramvaje číslo 1 vedoucí do Bystrc kvůli další fázi stavby velkého městského okruhu Žabovřeská. V rámci staveb vyměnil Dopravní podnik tramvajový svršek a Brněnské vodárny zase vodovodní řád a kanalizaci. Ne ovšem na celé délce ulice. 

když se opraví ulice, ale už se neopraví sítě pod ní. Veveří neomrzí

Zveřejnil(a) Michal Doležel dne Sobota 9. ledna 2021

„Výměna vodovodu proběhla minulý rok na vodovodním řadu v úseku od Žerotínova náměstí po ulici Slovákova, kde vykazoval v tomto úseku značné poškození," uvedla Anna Dudková z tiskového střediska magistrátu. „Havárie se tedy stala na části vodovodu, který nebyl na jaře loňského roku vyměněn," vysvětlila.

Podle Dudkové nedošlo při havárii k žádným materiálním škodám. „Na tomto úseku potrubí neevidují Brněnské vodárny a kanalizace zvýšený počet havárií," dodala Dudková.

Zbylá část Veveří na komplexnější rekonstrukci čeká

Dělníci při opravě Veveří provedli také sanaci kanalizační stoky z roku 1910 vedoucí pod tramvajovou tratí. Tzv. vyvložkování se dočkal úsek mezi ulicemi Smetanova a Sokolská, kde byl stav stoky nejkritičtější.

Radní začali řešit situaci na Veveří, uvažují o zrušení několika parkovacích míst

Vlnu kritiky mezi obyvateli Brna zvedla podoba ulice Veveří po několikaměsíční částečné rekonstrukci. Kvůli vyhrazenému stání pro auta zbyl pro chodce asi metr prostoru, což mnozí považovali za nedostatečné. Radní se nakonec začali situací zabývat.

Jak však brněnský magistrát připouští, ulice Veveří by potřebovala „komplexnější řešení svého stavu". „Proto zástupci města dlouhodobě plánují novou podobu ulice Veveří a již zadali vypracování projektu celkové rekonstrukce ulice včetně inženýrských sítí," uzavřela Dudková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Doležel / Facebook

Štítky Veveří, rekonstrukce, kanalizace, vodovodní řád, havárie, Dopravní podnik města Brna, Michal Doležel, Silnice I/42, Bystrc, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., dělník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli havárii vodovodu museli dělníci znovu rozkopat část Veveří  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.