Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sníh komplikuje dopravu na jihu Moravy. Na Brněnsku se srazil autobus s autem, jeden těžce zraněný

Sněžení a špatná viditelnost komplikují provoz na jihomoravských silnicích, přibývá dopravních nehod. Mezi Nebovidy a Moravany se srazil autobus s osobním vozem, jeden člověk se těžce zranil, u Ostrovačic na Brněnsku se převrátil na bok kamion.

Některé úseky silnic a dálnic v Jihomoravském kraji jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Také do brněnských ulic vyjely všechny posypové vozy, uvedl provozní ředitel Brněnských komunikací Jana Klištince.

Silnice mezi Nebovidy a Moravany je po nehodě uzavřená. V autobuse nikdo neutrpěl zranění, řidiče auta museli vyprostit hasiči. Utrpěl mnohačetná těžká zranění, uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová. Už ráno záchranáři odvezli do nemocnice chodce sraženého ve Znojmě. Havárie kamionu u Ostrovačic se podle Bothové obešla bez těžkého zranění.

Mluvčí policie Bohumil Malášek řekl, že nehod je v kraji více než obvykle, a to s největší pravděpodobností kvůli počasí. Nárůst však zatím není dramatický, konkrétní počty mluvčí neuvedl.

Do některých obcí se kvůli sněhu autobusy ani nedostaly

Některé obce byly dopoledne bez obsluhy hromadnou dopravou, jde například Osiky a Litostrov na Brněnsku, kam se kvůli sněhu a ledu nedostaly autobusy integrovaného dopravního systému. České dráhy nebyly před polednem schopné dostat po zasněžené silnici autobus náhradní dopravy ke stanici Omice na Brněnsku.

Noc na středu by měla přinést sněžení. Někde do rána napadne až deset centimetrů sněhu

Na jihovýchodě Čech a severozápadě Moravy a Slezska bude ve středu sněžit. Do čtvrtečního rána by tam místy mohlo napadnout pět až deset centimetrů mokrého sněhu, který může zkomplikovat dopravu nebo způsobit výpadky proudu. Informoval o tom...

Teploty v kraji byly dopoledne mezi minus jedním až plus dvěma stupni Celsia. Sněží nebo prší na většině území kraje. Místy leží sníh, a to i v části Brna. „Zejména ve výše položených částech statutárního města Brna upozorňujeme řidiče na nutnost opatrné jízdy," uvedl po 10:00 Klištinec.

V kraji bude dnes podle předpovědi meteorologů zataženo se sněžením, v nížinách přechodně déšť se sněhem. Během odpoledne a večera by srážky měly být postupně jen občasné a slabší. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat mezi nulou až dvěma stupni Celsia.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky sníh, sněžení, nehody, srážka, autobus, auto, Moravany, Nebovidy, Brněnsko, silnice, Morava, osobní vůz, úraz, Ostrovačice, Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antonín Grombíř

Milí Vráťo a Lukáši. Jste doopravdy tak hloupí, nebo se tak jen děláte...

Středa, 6. ledna 2021, 18:31Odpovědět

Vratislav Ruda

VŠECHNY NEHODY BY MĚLA PLATIT SPRÁVA SILNIC JÁ TAKY RUČÍM ZA ODVEDENOU PRÁCI

Středa, 6. ledna 2021, 14:35Odpovědět

Lukáš Závodský

Silničáři jsou překvapeni velice že sníh zasypal jim silnice.

Středa, 6. ledna 2021, 13:48Odpovědět

Vratislav Ruda

a kdepak jsou naši připravení cestáři,soli maj na pětiletku ale nikde nic,zlatý bolševik to jezdily i celou noc a ted je nevidíš až ráno v 7 hodin když už má být prohrnuto

Středa, 6. ledna 2021, 13:15Odpovědět

Sníh komplikuje dopravu na jihu Moravy. Na Brněnsku se srazil autobus s autem, jeden těžce zraněný  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.