Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Noc na středu by měla přinést sněžení. Někde do rána napadne až deset centimetrů sněhu

Na jihovýchodě Čech a severozápadě Moravy a Slezska bude ve středu sněžit. Do čtvrtečního rána by tam místy mohlo napadnout pět až deset centimetrů mokrého sněhu, který může zkomplikovat dopravu nebo způsobit výpadky proudu. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Jeho upozornění před novou sněhovou pokrývkou platí od středečního rána do čtvrtečního rána pro celý Jihočeský kraj a Vysočinu a části Středočeského, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

„Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě, zásobování apod.," uvedli meteorologové a doplnili, že mokrý sníh může také lámat stromy a větve a způsobit škody na drátech elektrických vedení, a tím výpadky v energetice.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Miroslav Toman

Štítky sněžení, sníh, Jihomoravský kraj, výstraha, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Morava, Slezsko, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Moravskoslezský kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noc na středu by měla přinést sněžení. Někde do rána napadne až deset centimetrů sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.