Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Částečná satisfakce za mizernou sezónu. Brněnské letiště přivítá novou nákladní linku

Alespoň z částečné satisfakce se po koronavirem pokažené sezóně může radovat brněnské letiště. Novou nákladní linku zde totiž od pondělí spustila společnost DHL Express. Letiště Brno tím podstatně zvýší svůj objem nákladní přepravy.

Nová linka souvisí se stěhováním zásilkové společnost DHL Express z Modřic do Tuřan, kde si v areálu letiště firma pronajala halu o rozloze 3700 metrů čtverečních.

„Přeměna dlouho zanedbávaných prostor letiště na super moderní halu pro DHL Express byla logickou reakcí na současné potřeby trhu. Logistika dnes hraje zásadní roli v životě nás všech. Hala byla od začátku připravována tak, že splní požadavky na všechny druhy nákladní přepravy s důrazem na tu leteckou. Věřím, že růst odvětví logistiky a on-line nakupování této lince v rozletu ještě více pomůže,“ uvedl k nové cargo lince předseda představenstva Letiště Brno Milan Kratina.

Brno se tak stane logistickým uzlem pro zásilky mezinárodního přepravce. „DHL Express navýšila počty svých denních letů tak, aby korespondovaly s aktuálními vysokými objemy zásilek v Brně. Ty se celosvětově zvedají s rostoucími čísly online obchodování. Tento trend byl patrný již v minulých letech, ale kvůli covid-19 se celosvětově navyšuje objem zásilek rychleji, než se očekávalo. Právě proto je nové nákladní letecké spojení důležitější než kdy jindy. Zároveň je to skvělá zpráva pro český předvánoční trh,“ prohlásil generální ředitel DHL Express proč Českou republiku Luděk Drnec.

Ryanair nově přerušuje i lety z Brna do Londýna. O osudu linky do Milána se rozhodne na jaře

Irský letecký dopravce Ryanair oznámil přerušení pravidelné linky z Brna do Londýna. Důvodem je aktuální pandemická situace v Evropě a s ní spojený výrazný úbytek cestujících. Dopravce už na začátku října přerušil linku do italského Bergama. Do...

Brněnské letiště letos kvůli pandemii koronavirum, která zasáhla sektor letecké dopravy obzvláště tvrdě, eviduje rekordní výpadek příjmů. Kvůli pandemii odhaduje letošní ztrátu na 60 až 75 milionů korun. Letiště navíc přišlo o pravidelné linky do Londýna a Milána. První letadla by do anglické metropole měla vzlétnout v březnu, o osudu linky do Itálie se rozhodne. na jaře.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Daniel Eliáš

Štítky letiště brno, cargo, nákladní let, dhl express, Letiště Brno-Tuřany, DHL, Brno, Modřice, Itálie, Česko, Londýn, Milán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Částečná satisfakce za mizernou sezónu. Brněnské letiště přivítá novou nákladní linku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.