Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ryanair nově přerušuje i lety z Brna do Londýna. O osudu linky do Milána se rozhodne na jaře

Irský letecký dopravce Ryanair oznámil přerušení pravidelné linky z Brna do Londýna. Důvodem je aktuální pandemická situace v Evropě a s ní spojený výrazný úbytek cestujících. Dopravce už na začátku října přerušil linku do italského Bergama. Do Londýna by se z Brna mělo opět létat v březnu, o osudu linky do Itálie se rozhodne na jaře.

O přerušení letů mezi Brnem a Londýnem informoval mluvčí brněnského letiště Jakub Splavec. „Z důvodu trvající krize letecké dopravy v důsledku vládních opatření pro boj s šířením nákazy COVID-19, kriticky nízkého zájmu lidí o cestování v zimním období a nepředvídatelnosti obchodního prostředí v Evropě pro nadcházející měsíce nám společnost Ryanair oznámila, že se rozhodla přerušit pravidelné linky do Milána a Londýna v rámci zimního letového řádu," uvedl Splavec.

Podle něj by se měla linka Brno-Londýn opět rozlétat od března v počtu jedné rotace denně. Budoucnost linky do Milánazávisí na vývoji situace v dalších měsících.

„Dopravce nás ujistil, že současná situace nijak neohrozí záměr o znovuobnovení dosud fungujících pravidelných linek ani pokračující diskuse o zavedení nových spojů," uzavřel mluvčí.

V minulých letech přišlo brněnské letiště o pravidelné linky do Mnichova a Berlína

Brněnské letiště přišlo v minulých letech o pravidelné linky do německého Mnichvoa a Berlína. Předseda představenstva Letiště Brno Milan Kratina na začátku září řekl, že jednají o nových pravidelných linkách. Mezi možné destinace patří Severní Porýní-Vestfálsko, centrální Francie, Ukrajina a Velká Británie.

Brněnské letiště zaznamenalo letos v souvislosti s koronavirem citelný propad cestujících i odbavených letů. Kvůli pandemii odhaduje letošní ztrátu na 60 až 75 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Ryanair, Brno, Bergamo, zrušení, linka, Londýn, Milán, Letiště Brno-Tuřany, Evropa, Itálie, Berlín, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ryanair nově přerušuje i lety z Brna do Londýna. O osudu linky do Milána se rozhodne na jaře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.