Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nebezpečná křižovatka u Pryglu, kde často docházelo k nehodám, dostane nové semafory

Křižovatka ulic Přístavní a Obvodová v Bystrci, která dělá dlouhodobé problémy chodcům i řidičům, dostane nové semafory. Nebezpečné křížení silnic by mělo být méně rizikové nejpozději v první polovině roku 2022 s pracemi se začne na podzim.

Bezpečnostní problémy, se kterými se potýkají jak chodci tak řidiči na křižovatce u Brněnské přehrady by se měly brzy vyřešit. Město se rozhodlo na křižovatku ulic Přístavní a Obvodová umístit semafory. 

 „Práce na projektu bychom chtěli zahájit v září letošního roku. Uvidíme, zda z nich vzejde i nutnost nějakých stavebních úprav. Samotné umístění a zprovoznění semaforů plánujeme na druhou polovinu roku 2021, nejpozději první polovinu roku 2022. Věřím, že v místě, kde se vyskytuje velké množství pěších, kteří míří do okolí Brněnské přehrady, ubude po tomto opatření střetů s chodci,“ uvedl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

V minulosti se křižovatka stávala často nebezpečným místem, kde docházelo ke střetům chodců s auty a nezřídka končily i smrtí. Semafor by měl toto riziko výrazně snížit. Počty nehod by tak mohly klesat už za dva roky. Cena za semafory ještě není známá, město i obyvatelé se ji dozví až po dokončení projekčních prací.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto google maps | Zdroj s použítím TZ

Štítky křižovatka, nehody, semafor, brno, nebezpečí, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Malinka

A jediný výsledek bude další úsek s tvořící se kolonou.

Sobota, 29. srpna 2020, 17:15Odpovědět

Jarda Heinrich

Vážená paní/slečno asi se raději věnujte těm ilustracím, ale rozhodně si něco aspoň trochu ověřte. Z veřejně dostupných zdrojů PČR je zřejmé, že na dané křižovatce nedošlo za období od 1.1.2015 do 31.12.2019 k žádné nehodě s usmrcením osoby a pouze ke 2 nehodám, které skončily těžkým zraněním, shodou okolností v obou případech chodce. To v žádném případě ani zdaleka nesplňuje žádná, obecně uznávaná, kritéria nehodové lokality a věta, že nehody nezřídka končily smrtí je prostě lež jako věž.

Pátek, 28. srpna 2020, 22:33Odpovědět

Nebezpečná křižovatka u Pryglu, kde často docházelo k nehodám, dostane nové semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.