Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dělníci opravují křižovatku u Kuřimi. Na tahu na Svitavy stojí řidiči z obou směrů v kilometrových kolonách

Od začátku července pracují na silnici I/43 u Brna silničáři. Vyměňují povrch na křižovatce u Kuřimi. Doprava na už tak silně frekventované silnici proto vázne, v obou směrech se každý den tvoří kilometrové kolony. Místo přitom jde jen obtížně objet.

Dělníci pracují na silnici vedoucí z Brna na Svitavy na křižovatce poblíž kuřimské věznice. Kvůli stavebním pracím se na místě projíždí pouze kyvadlově. V místě se přitom v dopravní špičce tvořily kolony i bez dopravních omezení.  Stavba potrvá dva týdny. Řidiči by se taky měli obrnit trpělivostí.

„Od Brna tak vznikají dlouhé kolony, které v současné době dosahují kolem čtyř kilometrů, a to až do obce Česká. Přestože již policisté museli několikrát dopravu urychlovat, je na místě situace velmi komplikovaná," uvedl před svátky policejní mluvčí Petr Vala.

Na místě operují policisté, kteří v případě potřeby řídí dopravu. Zejména řidičům dálkové dopravy tak doporučují, aby zvolili alternativní trasu jízdy. 

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky řidiči, kolony, i/43, Kuřim, silnice, rekonstrukce, Svitavy, Brno, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci opravují křižovatku u Kuřimi. Na tahu na Svitavy stojí řidiči z obou směrů v kilometrových kolonách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.