Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V části autobusů IDS na jihu Moravy je nově možné platit kartou

Nové pokladny umožňující platbu bezkontaktní kartou namontovali technici do 139 autobusů Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje (IDS JMK). Kraj těchto pokladen pořídil 1000, informoval o tom v tiskové zprávě.

„Několikaletý projekt přípravy elektronického dobavení cestujících v Jihomoravském kraji běží podle plánu a blíží se do zdárného konce. I vzhledem k aktuální situaci kolem epidemie koronaviru je pro nás preference bezkontaktních plateb ve veřejné dopravě absolutní prioritou,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Roman Hanák (ČSSD).

Nové pokladny stály kraj 59 milionů korun

Tisícovka nových pokladen, z nichž stovka je vyčleněná pro autobusy brněnského dopravního podniku, přišla kraj na 59 milionů korun, 85 procent jejich ceny ale pokryje dotace z evropských strukturálních fondů.

Autobusy s pokladnami jsou označeny samolepkou na dveřích

Cestující si už teď mohou na internetu zjistit, zda je v konkrétním autobuse možné bezkontaktní platba. Autobusy, které poklady mají, jsou na dveřích označeny samolepkou.

Kordis připravuje internetový obchod ke koupi jízdenek

Kromě dokončení montáže zbylých pokladen připravuje společnost Kordis, která dopravu v kraji koordinuje, také spuštění internetového obchodu, kde bude možné koupit předplatní jízdenky, a také modernizaci stránek IDS JMK.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Kolín

Štítky IDS JMK, doprava, platba kartou, terminál, bezhotovostní platba, autobusy, Morava, platba, Jihomoravský kraj, Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje, pandemie covidu-19, Roman Hanák, ČSSD, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V části autobusů IDS na jihu Moravy je nově možné platit kartou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.