Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město zavádí první regulace dopravy v centru Brna. Od pondělí se budou sloupky vysunovat v jiných časech

Plánovaná regulace dopravy v historickém centru Brna vstupuje do první části. Výsuvné sloupky od příštího týdne budou fungovat v jiném režimu, který by měl přispět ke snížení hustoty dopravy v centru.

Sloupky se schovají až v devět večer

Doposud se výsuvné sloupky vždy objevily mezi devátou a osmnáctou hodinou, ale od pondělí 27. ledna se mění režim sloupků a objeví se vždy mezi 10:30 a 21:00. Město se tak snaží regulovat auta v centru Brna. „Chceme usměrnit dopravu v této lokalitě, která začala více než pěší zónu připomínat vytíženou silnici. Zároveň jsme dopolední čas posunuli, protože máme informace o tom, že řada podniků potřebuje provádět zásobování i po 10. hodině,“ říká radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl. 

Nové opatření se týka všech čtrnácti sloupků v centru Brna

Ráno se sloupky vysunou později kvůli zásobování podniků v historickém centru a schovají se až o deváté večerní, protože během večera se v centru pohybuje velké množství lidí. Sníží se tak hustota dopravy a zvýší bezpečnost chodců. Nové opatření se týká všech čtrnácti sloupků v centru. Konkrétně se jedná o sloupky v ulicích Novobranská, Jánská, Sukova, Orlí, Běhounská, Solniční, Středova, Zámečnická, Starobrněnská, Zelný trh–Orlí, Údolní, Petrov, Dominikánské náměstí.

Další kroky město plánuje na druhé čtvrtletí tohoto roku

Diskuzi na téma regulace dopravy v centru vede město už dlouho a na přelomu minulého roku zastupitelé dali jasně najevo, že zásadní kroky podniknou v roce 2020. Změna režimu výsuvných sloupků je prvním krokem. Další opatření město plánuje na druhé čtvrtletí tohoto roku. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mapa "zásobovacích" vozidel v Brně

Štítky regulace, centrum, Brno, sloupky, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město zavádí první regulace dopravy v centru Brna. Od pondělí se budou sloupky vysunovat v jiných časech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.