Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silnice na jihu Moravy mohou namrzat, místy je hustá mlha

Silnice v Jihomoravském kraji mohou dnes ráno namrzat, silničáři proto doporučují zvýšenou opatrnost. Místy se tvoří hustá mlha či mohou padat zmrazky ze stromů. Vyplývá to z informací Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje.

Ráno se teploty v kraji se pohybovaly mezi minus devíti až minus dvěma stupni Celsia. Na D1 je mlha mezi 218 až 272 kilometrem s dohledností do 100 metrů. Namrzlý povrch může být především v oblasti dálničních mostů. Mlha komplikuje jízdu i na D46 od jejího začátku u Vyškova dál na Olomouc.

Na možnost mrznoucích mlh silničáři upozorňují na silnicích nižších tříd v Brně, na brněnském venkově a na Vyškovsku, na těchto je podle nich opatrnost nutná. Na Břeclavsku a Hodonínsku je úsekově hustá mlha. Namrzající silnice mohou být i ve vyšších polohách na Blanensku, v lesních úsecích navíc mohou padat ze stromů zmrazky.

Do dnešní 10:00 zůstala v platnosti výstraha meteorologů před mrznoucími mlhami v celém kraji. Nejvyšší odpolední teploty by se podle předpovědi meteorologů měly pohybovat mezi jedním až čtyřmi stupni Celsia, při déletrvající mlze kolem minus jednoho stupně.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, Morava, Olomouc, Vyškov, Brno, okres Vyškov, okres Břeclav, okres Hodonín, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice na jihu Moravy mohou namrzat, místy je hustá mlha  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.