Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jižní Moravě skončí příští rok opravy čtyř nádražních budov

Na jižní Moravě skončí v příštím roce oprava čtyř nádražních budov a další dvě se opravovat začnou. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) tak pokračuje po převzetí budov od Českých drah s investicemi za desítky milionů korun, které pomáhají zlepšit komfort cestování vlakem, řekla ČTK mluvčí SŽDC Nela Friebová. Budovy byly často desítky let neopravované a řešily se mnohdy jen havarijní stavy.

V okresních městech se již od letoška pracuje na opravě pláště budovy v Hodoníně, příští rok se začne pracovat i ve Vyškově. "Opravovat se bude střecha a krov," doplnila Friebová.

Dále se příští rok dokončí oprava novodobé budovy v Zaječí a v Bílovicích nad Svitavou, kde kromě místních často cestují i stovky turistů. Stejně tak se má příští rok dokončit oprava budovy v rychlíkové stanici v Ivanovicích na Hané.

"Nově začneme příští rok opravovat nádraží ve Vracově na Hodonínsku," uvedla Friebová.

V nedávné době se podařilo opravit například nádražní budovu v Břeclavi, které se vrátil původní vzhled. Z menších nádraží to byly například Kuřim, Modřice, Nedvědice či Sokolnice-Telnice.

Opravuje se také budova brněnského hlavního nádraží, která však nadále patří Českým drahám a v nájmu ji má společnost Brno New Station Development.

SŽDC chystá i jednu z největších rekonstrukcí na jižní Moravě, což je budova nádraží Brno-Královo Pole. Do půlky ledna se mají hlásit uchazeči, kteří budou zpracovávat projektovou dokumentaci pro stavební povolení a samotnou stavu a budou zajišťovat stavební dozor. Záměrem je starou budovu strhnout a nahradit ji novou.

Autoři | Foto wikipedia

Štítky ČR, železnice, stavby, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, oprava, Správa železniční dopravní cesty, České dráhy, Hodonín, Vyškov, Zaječí, Brno new station development a.s., Bílovice nad Svitavou, Ivanovice na Hané

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě skončí příští rok opravy čtyř nádražních budov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.