Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od neděle budou jezdit vlaky podle nového jízdní řádu. Cestující budou moci platit i kartou

Od neděle 15. prosince začne v Jihomoravském kraji platit nový vlakový jízdní řád pro rok 2020. Po roce bude v provozu brněnské hlavní nádraží a trať z Hrušovan do Židlochovic. Jízdenku si cestující mohou koupit přímo ve vlaku hotově či kartou.

Po roce opět z hlavního nádraží

Podle propočtů Českých drah ujedou vlaky na území Jihomoravského kraje (JMK) v roce 2020 zhruba devět a půl milionu kilometrů. V pracovní dny vypraví zhruba devět set vlaků a o víkendu šest set. S novým jízdním řádem je také spojené ukončení roční výluky na brněnském hlavním nádraží. 

Do Vídně pojede více vlaků 

Další velkou změnou je obnovení trati z Hrušovan u Brna do Židlochovic, kde budou zajíždět elektrické vlaky. Od neděle pojede také více osobních vlaků z Břeclavi a Znojma do Vídně. 

Od neděle jízdenku pohodlně kartou, od příštího roku také v aplikaci Můj vlak

Jízdenky bude nově možné koupit i ve vlaku a od 1. ledna 2020 je bude možné koupit také v e-shopu Českých drah a v aplikaci Můj vlak. Od 15. prosince se bude ve všech vlacích s průvodčím platit také kartou. Pokud na místě nebude signál, tak platba nebude možná. Většinou se změny týkají navýšení odjezdů vlaků, po případě mírnou redukcí. 

Vlaky budou vypravovány nejen na základě objednávek JMK, ale také Pardubického, Olomouckého a Zlínského kraje a Rakouska. České dráhy na svém webu dnes vydaly konkrétní informace o změnách v jízdním řádu vlaků v Jihomoravském kraji. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky jízdní řád, vlaky, Jihomoravský kraj, platební karta, vlak, hlavní nádraží, Židlochovice, České dráhy, Hrušovany, Vídeň, Hrušovany u Brna, Rakousko, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od neděle budou jezdit vlaky podle nového jízdní řádu. Cestující budou moci platit i kartou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.