Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na konci týdne skončí výluka hlavního nádraží. Linky MHD se vrátí do svých původních tras

Autobusové linky, které jezdily celý rok jinudy kvůli výluce na brněnském hlavním nádraží, se vrátí po ukončení výluky od 15. prosince do původních tras. Případně stejně jako posilové tramvajové linky přestanou jezdit zcela. Na tiskové konferenci to dnes řekl provozní ředitel dopravního podniku Jan Seitl. Další změny jsou menší a týkají se drobných úprav.

Konec posilových spojů

Od neděle skončí provoz tramvajových linek P3 a P6 a autobusových linek E63 a E77. K dolnímu nádraží už nebude zajíždět linka 61, zůstane bez obsluhy MHD. Společně s autobusovými linkami 40, 48, 50 a 63 pojedou od hlavního směrem do Komárova. Autobusy u nádraží zatím zůstávají kvůli dlouhodobé výluce tramvajové linky 12. Znovu začne jezdit linka 73 mezi zastávkami Slatina, závod a Sokolnice, žel. st.

Komárov se dočká nové zastávky

Prodlouží se také trasa příměstské linky 51. Od Nemocnice Bohunice bude pokračovat přes Starý Lískovec do Ostopovic, do Moravan, na zastávku Ořechovská a k Ústřednímu hřbitovu. Dopravní podnik také nově zajistí linku 211, která bude mezi 6:00 a 19:00 vozit lidi od nádraží v Bílovicích nad Svitavou po obci tam, kam nezajíždí spoje linek 75 a 210.

Pro obyvatele Komárova bude sloužit také nová zastávka Svatopetrská na křižovatce Dornychu a Kalové ve směru do centra.

Další změny v Brně nastaly již od 30. listopadu, kdy začaly jezdit trolejbusy na Jírovu a otevřel se Zábrdovický most. „Naší filozofií je dělat změn co nejméně, protož cestující jsou konzervativní a změnám moc nakloněni nejsou," uvedl generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky hlavní nádraží, výluka, konec, tramvaje, autobusy, mhd, linky, dopravní společnost, Komárov, Nemocnice Bohunice, Slatina, Sokolnice, Ostopovice, Starý Lískovec, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na konci týdne skončí výluka hlavního nádraží. Linky MHD se vrátí do svých původních tras  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.