Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Jihomoravském kraji náledí komplikuje provoz. Devět nehod za půl hodiny

Sobotní ráno na silnicích komplikuje náledí. V Jihomoravském kraji dnes ráno policisté zaznamenali devět nehod za půl hodiny. Náledí hrozí i přímo v Brně. Do brněnských ulic vyrazilo všech jednadvacet posypových vozů.

Jde o méně vážné dopravní nehody

Dopravu na jihu Moravy komplikuje ráno náledí. Policisté obdrželi v průběhu půlhodiny hlášení o devíti dopravních nehodách, při žádné z nich nebyl nikdo zraněn, řekla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

„Většinou jde o méně vážné dopravní nehody, žádná zranění nejsou hlášena. Příčinou většiny z nich jsou pravděpodobně povětrnostní podmínky a námraza na silnici,“ přibližuje Drahokoupilová.

Ledovka hrozí i přímo v Brně

Podle internetových stránek Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje hrozí náledí i na dálnici D1 mezi Velkým Meziříčím a Brnem i v úseku mezi Rousínovem a Přerovem, na Blanensku, Brněnsku, Vyškovsku, Znojemsku i přímo v Brně.

Do brněnských ulic vyjela všechna posypová auta

S ohledem na dešťové srážky a aktuální teploty lehce pod bodem mrazu vyjelo všech jednadvacet posypových vozů Brněnských komunikací. „Zejména ve výše položených oblastech statutárního města Brna může hrozit nebezpečí smyku, upozorňujeme proto řidiče na nutnost opatrné jízdy,“ říkál provozní ředitel Brněnských komunikací Jan Klištinec.

Silnice mezi Skalicí, Višňovým a Medlicemi na Znojemsku zůstane kvůli náledí uzavřená až do jedné hodiny po poledni, uvízl na ní autobus. Nehody se staly v Brně v Porgesově ulici, která je součástí městského okruhu, ve Vranovské Nové Vsi na Znojemsku, Krhově na Blanensku, v Přímětické ulici ve Znojmě se srazil autobus s osobním autem. Mezi Těšeticemi a Suchohrdly na Znojemsku se tvořily kolony kvůli ledovce na silnici.

Ve většině kraje bylo ještě v půl deváté pod nulou, kromě Břeclavska a Hodonínska navíc pršelo.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky náledí, nehody, Jihomoravský kraj, silnice, Brno, okres Znojmo, okres Blansko, Morava, Dálnice D1, Velké Meziříčí, Přerov, Rousínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihomoravském kraji náledí komplikuje provoz. Devět nehod za půl hodiny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.