Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Noční vlak srazil na přejezdu auto. Srážka uzavřela na celou noc železniční tah z Prahy do Brna

Na pět hodin uzavřela v noci na dnešek hlavní železniční trať z Prahy do Brna srážka vlaku a osobního auta v Blansku. Vznikla škoda zhruba půl milionu korun, nikdo se nezranil. Uvedl to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského vznikly komplikace v dopravě, cestující z vlaku museli přestoupit. Další dálkové vlaky jezdily odklonem a u regionálních vlaků fungovala náhradní autobusová doprava. Trať byla před 7:00 průjezdná.

Nehoda se stala okolo druhé hodiny ranní. „Bylo to na přejezdu zabezpečeném výstražnou světelnou signalizací a závorami. Cestující z auta ale stihli před srážkou vystoupit a včas utéct," uvedl Drápal.

Podle něj zůstalo auto zaklíněné pod vlakem, který mířil z Prahy do Brna. Uvnitř byly desítky cestujících. „Auto se podařilo vyprostit z kolejiště před šestou hodinou," poznamenal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Na vlaku vznikla podle Drápala škoda 300.000 korun, 100.000 na trati a 60.000 korun na autě. Šťáhlavský uvedl, že vlak musel po nehodě jízdu skončit. „Cestující byli evakuovaní a přepravení náhradním spojem. Provoz se obnovil před 7:00 hodinou. První ranní vlak jedoucí z Břeclavi na Brno, který veze i přímé vozy z Budapešti, jsme museli odklonit přes Havlíčkův Brod," řekl Šťáhlavský. Přes noc podle něj velký provoz nebyl, u regionálních vlaků fungovala náhradní autobusová doprava.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Blansko, vlak, auto, nehoda, Praha, Brno, České dráhy, Drážní inspekce, Jaroslav Mikoška, Budapešť

Noční vlak srazil na přejezdu auto. Srážka uzavřela na celou noc železniční tah z Prahy do Brna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.