Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mezi Nosislaví a Sudoměřicemi očekávejte zpomalení

Dnes a v pátek se přes celý kraj bude převážet nadměrný náklad. Vzhledem k rozměrům nákladu jsou očekávané kolony mezi obcí Nosislav a Pánov. Náklad vyjede v devět ráno a měl by dojet v odpoledních hodinách.

Nejočekávanější zpomalení je u Hodonína

Dvě soupravy v konvoji převážejí technologické vybavení elektrárny a náklad je široký šest metrů, výšku sedm metrů a délku přes třicet metrů. Konvoj pojede přes Velké Němčice, Hustopeče, Starovičky Velké Pavlovice, Trkmanský Dvůr, Velké Bílovice, Moravský Žižkov, Prušánky, Hodonín, Dubňany, Milotice, Ratíškovice a Pánov. Plánovaný konec je v 16:30 v Sudoměřicích u hranic se Slovenskem. Očekávané zdržení je v Hodoníně v místě křížení s Brněnskou ulicí a silnicí I/55, jelikož konvoj pojede výjezdem z protisměru, aby se vytočil.

Dvě Brněnské jsou problém

Dalším problémový úsek je v Hustopečích při průjezdu okolo nemocnice z důvodu velkého provozu. Jedná se také o ulici Brněnská stejně jako v Hodoníně. "Průměrná rychlost se dost mění, ale pokud je vše bez problému, tak jedeme třicet kilometrů za hodinu," doplňuje Chaloupka.

Demontáž po cestě

Zdržení se nedá přesně odhadnout, jelikož může vzniknout na kruhových objezdech a složitějších křižovatkách. Na úzkých silnicích bude dokonce potřeba demontovat a zpátky nasadit dopravní značky. "Máme náplánovaný dojezd, ale po cestě je spousta proměnných, které to mohou ovlivnit. Pokud se nám do cesty postaví nákladní vůz, tak bude muset složitě vycouvávat. Nebo třeba projíždění pod elektrickým vedením. Máme s sebou techniky z energetických společností, kteří vypínají elektřinu a nadzvedávají dráty," vysvětluje mluvčí policie David Chaloupka. Dnešní trasa je naprosto totožná s plánovanou páteční trasou a tak očekávajte zpomalení i v pátek.

 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kolona, doprava, převoz, náklad, omezení, Nosislav, Sudoměřice, Hodonín, Pánov, Hustopeče, Slovensko, Velké Bílovice, Velké Pavlovice, Dubňany, Velké Němčice

Mezi Nosislaví a Sudoměřicemi očekávejte zpomalení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.