Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mezi hlavním a židenickým nádražím v Brně bude od soboty výluka

Vlaky, které mezi brněnským hlavním a židenickým nádražím částečně nahrazují tramvaje kvůli opravě Zábrdovického mostu, od této soboty až do neděle 17. února z velké části nepojedou. Důvodem jsou práce na přepojování zabezpečovacího zařízení na hlavním nádraží, vyplývá z informačního letáku Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje. K výluce si železničáři vybrali následující týden kvůli jarním prázdninám a nižší poptávce po dopravě.

Prakticky žádný vlak na lince S33, která spojuje hlavní nádraží z židenickým a královopolským, nevyjede o víkendech, v pracovních dnech jich pojede více. Mezi hlavním a židenickým nádražím nepojedou po celou dobu výluky ani dva páry vlaků, které spojují Brno s Veselím nad Moravou.

Stejně tak nepojede v pracovní dny vůbec pět párů vlaků z Brna hlavního nádraží do Rájce-Jestřebí, dva vlaky do Blanska a jeden v opačném směru. Dva spěšné vlaky ve směru do Blanska pojedou pouze ze Židenic, v opačném směru půjde o jeden vlak.

Příští týden také platí jak ve spojích brněnské MHD, tak ve všech spojích v celém kraji prázdninový jízdní řád. Znamená to, že v Brně budou spoje jezdit v delších intervalech, na meziměstských linkách jde obvykle o vynechání spojů, které slouží primárně žákům a studentům k dopravě do škol.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky Brno, hlavní nádraží, jarní prázdniny, Jihomoravský kraj, Zábrdovický most, Blansko, Veselí nad Moravou, Židenice

Mezi hlavním a židenickým nádražím v Brně bude od soboty výluka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.