Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidiči pozor! Po víkendové oblevě budou silnice dnes namrzat

Silnice mokré po víkendové oblevě a dešti mohou dnes ráno na jižní Moravě namrzat, teploty se v kraji pohybují kolem nuly. Ve vyšších polohách, například na Blanensku, leží na okresních silnicích nový sníh, silničáři doporučují zvýšenou opatrnost. Hasiči měli podle přehledu zásahů v noci práci s odstraňováním spadlých stromů ze silnic.

Na dálnici D1 u Vyškova ve směru na Prahu se před 07:00 srazila čtyři osobní auta, nikdo se nezranil. Levý jízdní pruh je neprůjezdný, tvoří se několikakilometrová kolona.

Autobusy Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje zatím jezdí bez zdržení a komplikací souvisejících s počasím. Žádné potíže nehlásil brzy ráno ani Dopravní podnik města Brna.

Jihomoravského kraje se týká výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před lokálním vytvářením náledí nebo zmrazků. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně," uvedli meteorologové ve výstraze pro východní polovinu republiky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky led, námraza, řidiči, silnice, Jihomoravský kraj, okres Blansko, Dopravní podnik města Brna, Český hydrometeorologický ústav, Praha, Vyškov, Dálnice D1

Řidiči pozor! Po víkendové oblevě budou silnice dnes namrzat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.