Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Vydatné sněžení způsobilo na jižní Moravě kalamitu. MHD v Brně nabírá až hodinová zpoždění

Vydatné noční sněžení způsobilo kalamitu v hromadné dopravě na jihu Moravy. Většina autobusových linek v kraji jezdí nepravidelně. Situace je kritická hlavně na Znojemsku, Břeclavsku, Vyškovsku, dále na Brněnsku kolem Ivančic a Tišnova.Městská hromadná doprava v Brně, zejména trolejbusy a autobusy, místy nabírá až hodinové zpoždění.

V Brně vyjely do terénu všechny posypové vozy. „Od prvních výjezdů ve 03:15 do této doby bylo pomocí pluhů na sypačích a následně nasazených traktorů s radlicemi zpluhováno 1250 kilometrů," uvedl kolem 08:15 provozní ředitel Brněnských komunikací Leoš Chasák. Doplnil, že silničáři jen v Brně spotřebovali 240 tun posypové soli.

Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje doporučuje zvýšenou opatrnost prakticky na celém území jižní Moravy. Na okreskách ve vyšších polohách leží sníh, hlavní tahy jsou holé a mokré, ovšem řidiči musejí počítat také se sníženou viditelností. Silnice mezi Drnovicemi a Podomím na Vyškovsku je uzavřena pro auta nad 12 tun. Mezi Břeclaví a Valticemi uvízl kamion.

Dispečink hasičů informuje o zvýšeném počtu nehod, u Rajhradu a Ivančic na Brněnsku i Uherčic na Břeclavsku skončila nad ránem auta v příkopu. U Velké nad Veličkou se srazila dvě osobní auta s nákladním vozem.

Sníh brzdí autobusy a trolejbusy některých linek v Brně. Silničáři se snaží problematické úseky průběžně uvolňovat. Linky 64 a 74 nejezdí na Červený písek a končí v Podzimní. Linky 42 a 65 vynechávají smyčku Řečkovice, hřbitov. Linka 40 končí na Tovární.

Autoři | Foto Michal Cagala / Twitter

Štítky kalamita, sníh, nadílka, jižní Morava, Brno, mhd, zpoždění, Jihomoravský kraj, okres Břeclav, okres Vyškov, Ivančice, Brněnsko, Morava, okres Znojmo, Tišnov

VIDEO: Vydatné sněžení způsobilo na jižní Moravě kalamitu. MHD v Brně nabírá až hodinová zpoždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.