Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Moraváku stojí nové chytré zastávky. Nabijete si v nich mobil nebo vyhledáte odjezdy šalin

Cestující přes brněnské centrum mohou využít služby nových Smart prvků v dopravě. Dvě nové chytré zastávky na Moravském náměstí nabídnou aktuální odjezdy vozů, vyhledávání v jízdních řádech nebo třeba informace o kulturním dění v Brně. Město je postavilo v letních měsících, kdy tramvajová trať v ulici Milady Horákové v úseku Koliště – Rooseveltova procházela rekonstrukcí. Dvě zastávky vyšly dohromady na necelý milion korun.

Kromě moderního designu vynikají zastávky 55“ dotykovou obrazovkou, zásuvkou pro dobíjení mobilních zařízení nebo například malou meteostanicí se zabudovaným detektorem polétavého prachu. 

Cestující tak může sledovat aktuální informace o hromadné dopravě, počasí nebo například kulturní tipy. Současně může listovat v jízdních řádech, zjišťovat si informace o svém spoji či možnostech přestupu v rámci IDS JMK.

Vedle informací o odjezdech vozidel či grafického znázornění linek, zobrazuje zastávka i textové a grafické informace o aktuálních změnách v dopravě zadaných dispečinkem, především se jedná o probíhající provozní omezení.

„Dopravní podnik města Brna se nebojí nových, chytrých řešení. Dalším příkladem je právě tato zastávka, která nemá v Brně ani v celé republice obdoby a funguje ve zkušebním režimu. Pokud se zastávka osvědčí, bude snahou města, ale i dopravce, jejich počet rozšiřovat také na další místa v Brně,“ vysvětlil primátor města Brna Petr Vokřál. 

Foto Varvara Šatunova | Zdroj s použitím TZ

Štítky Moravské náměstí, Moravák, zastávka, chytrá zastávka, Brno, Milada Horáková, Glacis, Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje, Petr Vokřál, Dopravní podnik města Brna, doprava, jízdní řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Moraváku stojí nové chytré zastávky. Nabijete si v nich mobil nebo vyhledáte odjezdy šalin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.