Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sezóna střetu s divokou zvěří pomalu začíná. Policisté nabádají k opatrnosti

Stejně jako každý rok, i letos s přicházejícím podzimem přibývá střetů se zvěří. Především srny, ale i divoká prasata migrují přes silnice a stávají se tak častým terčem pro řidiče motorových vozidel. Policisté proto nabádají řidiče k opatrnosti.

Nejčastěji ke střetům se zvěří dochází při průjezdu lesem, kolem větrolamu, remízku nebo kukuřičného pole. Vesměs všechny tyto nehody se stávají mimo obce a města a dochází k nim hlavně v nočních či brzkých ranních hodinách. 

Od září stoupá počet střetů

Od začátku roku evidují policisté na jižní Moravě více jak 60 nehod auta se zvěří. „Jen za poslední týden přibylo 10 nových," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. Proto policisté apelují na řidiče, aby v tomto období byli obzvláště předvídaví a počítali s možností vběhnutí zvěře do jízdní dráhy vozidla.

„Zatím poslední nehodu s účastí lesní zvěře evidují polciisté od středy 26. září, kdy na silnici I/55 u Hodonína srazil řidič osobního vozidla BMW srnu. Srna byla při střetu usmrcena a na vozidle vznikla škoda 80tisíc korun," dodal mluvčí.

Zavolat policii je povinnost

Pokud srazíte zvíře, je vaší povinností zavolat policii. Operačnímu středisku pak musíte upřesnit základní údaje: místo střetu, zranění osob a také jestli sražená zvěř netvoří překážku v silničním provozu. Policisté pak vyjedou na místo a zadokumentují událost. „U těchto dopravních nehod je vždy potřeba vyrozumět příslušné myslivecké sdružení, které zajistí odvoz mrtvé zvěře," uzavřel Zámečník.

Foto PČR

Štítky divoká zvěř, střet, policisté, výzva, auta, havárie, BMW, Jihomoravský kraj, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezóna střetu s divokou zvěří pomalu začíná. Policisté nabádají k opatrnosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.