Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Majitel pozemků v Železném nařčení ze založení černé skládky odmítá. Plánuji tam stavět domy, tvrdí

Majitel pozemků v Železném u Tišnova na Brněnsku Daniel Tesař odmítl, že by pozemky zavážel stavebním odpadem. Ve vyjádření uvedl, že nejde o odpad a že na parcelách plánuje stavět rodinné domy. Navážený materiál označilo za nezpracovaný stavební odpad vedení obce. Starosta obce ve středu informoval média o sporu s majitelem pozemků v centru obce s tím, že vlastník na původně stavební parcely nechal navézt stavební odpad a výkopovou hlínu.

Daniel Tesař odmítl, že by pozemky zavážel stavebním odpadem. „V žádném případě se nejedná o připravovanou skládku odpadu nebo navážku znehodnoceného stavebního materiálu. Na dané parcele bude realizována plánovaná výstavba rodinných domů a dochází pouze ke změně původního projektu, který byl s pozemky převzat. Dovezená zemina a její složení prošlo požadovaným laboratorním testováním,“ sdělil Tesař.

Předmětem sporu mezi majitelem pozemků a vedením obce jsou tři stavební pozemky v centru obce, kde mělo podle platného stavebního povolení vyrůst šestnáct rodinných domů. Pozemky několikrát změnily majitele. Starosta Železného uvedl, že současný majitel nechal od července pozemky, kde byly v minulosti vybudovány i základy pro několik rodinných domů, zavážet nezpracovaným stavebním odpadem a výkopovou hlínou.

V Železném si obyvatelé stěžují na černou skládku. Developer tam naváží odpadky a suť, tvrdí starosta

V Železném na Tišnovsku řeší obrovskou černou skládku uprostřed obce. Developer podle vedení obce místo stavby plánovaných domů naváží na pozemky suť a nebezpečný odpad. Navzdory zákazu a trestnímu oznámení skládka dále roste, což ohrožuje obyvatele...

„Na místo přijíždělo jedno nákladní auto za druhým, každou vyloženou korbu hned rozhrnoval bagr a zahrnoval zavážku výkopovou hlínou. I tak byly dobře patrné trčící dráty, kusy skla i plastu. Obrátil jsem se na stavební úřad i na Českou inspekci životního prostředí,“ uvedl starosta obce Radomír Pavlíček (STAN).

Stavební úřad na konci července vydal výzvu k okamžitému zastavení stavby, protože je v rozporu se stavebním povolením. Rozhodnutí stavebního úřadu Tesař nekomentoval. Pavlíček uvedl, že ani po rozhodnutí úřadu se nic nezměnilo, navážka pokračovala do prvního srpnového týdne, kdy na místě natáčela Česká televize. Starosta uvedl, že navezený materiál není zhutněný a ohrožuje rodinné domy pod pozemkem v kopci a podle jeho názoru v žádném případě na takovém základu nelze stavět rodinné domy.

Pavlíček s tišnovským poslancem Josefem Flekem (STAN) podali kvůli zavážce pozemku trestní oznámení. Společnost Daniela Tesaře Tekton Solution, která je majitelem pozemků, je podle obchodního rejstříku od poloviny července v insolvenčním řízení, o úpadku zatím soud nerozhodl.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením obce Železné

Štítky skládka, odpad, stavba, spor, developer, Železné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitel pozemků v Železném nařčení ze založení černé skládky odmítá. Plánuji tam stavět domy, tvrdí  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.