Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Lidé se před ohňostrojem koupali v Pryglu. Ke břehu je doprovodili strážníci na člunu s majáčkem

Lidé, kteří si ve středu večer přijeli užít poslední ohňostrojový večer, neodolali nutkání svlažit se v přehradě. Před pyrotechnickou akcí ale byla hladina Pryglu uzavřená a do vody nikdo nesměl. Ke břehu tedy sportovce doprovodili strážníci na člunu s blikajícími majáčky, všichni výzvy k navrácení na břeh poslechli.

O bezpečí, pohodu a hladký příjezd návštěvníků festivalu ohňostrojů Ignis Brunensis se i během středečního večera staraly u Brněnské přehrady desítky hlídek městské policie. Plné ruce práce měli strážníci poříční jednotky na zásahovém člunu.

„Ještě po takzvaném uzavření hladiny, kdy už před ohňostrojem nikdo nesmí do vody, objevili v Brněnské přehradě postupně hned deset plavců. K nezvyklé situaci nejspíš přispělo horké a dusné počasí,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Všichni sportovci si nechali poradit a za doprovodu člunu městské policie s blikajícími majáky se vrátili na břeh. Platilo to i pro evidentně zkušeného plavce, který měl vybroušený styl a jako jediný se pro jistotu ve vodě pohyboval i s uvázanou bójkou. Zamířil si to ale přímo ke středu vodní nádrže. „Také on měl pochopení pro vysvětlení, že by ho odpalovaná pyrotechnika mohla těžce poranit, a doplaval zpět k pláži,“ upřesnil Ghanem.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ignis Brunensis

Štítky MPB, strážníci, ohňostroje, festival, soutěž, Ignis Brunensis, Prýgl, Brněnská přehrada, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé se před ohňostrojem koupali v Pryglu. Ke břehu je doprovodili strážníci na člunu s majáčkem  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.