Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Hasiči na jihu Moravy po bouřkách odčerpávali vodu. Zatopené byly i silnice

Hasiči v Jihomoravském kraji ve čtvrtek po odpoledních a podvečerních bouřkách asi na desítce míst odčerpávali vodu, a to i ze silnic. V souvislosti s počasím evidují zhruba dvě desítky událostí. V posledních dnech vyjíždějí k těmto událostem kvůli počasí opakovaně.

Hasiči evidují devatenáct událostí, z toho desítka se týká odčerpávání vody, devět událostí spadených stromů či větví. „Laguna se vytvořila například v Brně na Sportovní, zůstaly v ní dva vozy. Lagunu odčerpáváme i v Jedovnické,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský

Jedovnická ulice mezi Líšní a Vinohrady kolem areálu Zetoru bývá při vydatném dešti zaplavená, není to poprvé. Hasiči tam takto vyjížděli loni, předloni, v červenci 2019 tam museli v jednom dni dokonce dvakrát krátce po sobě. Zasahovali tam i letos ve druhé polovině května, kdy po deštích asi dvě a půl hodiny odčerpávali lagunu několik desítek metrů dlouhou.

Událostí týkajících se čerpání vody hasiči evidují pět v Brně, čtyři v Brně-venkově a jednu na Znojemsku. Stromy či větve popadaly například na Znojemsku, Břeclavsku, Blanensku, událostí bylo devět.

Jihomoravští hasiči k událostem v souvislosti s počasím v posledních dnech vyjížděli opakovaně. Vodu z několika zaplavených sklepů odčerpávali v neděli v obci Brťov-Jeneč na Blanensku, v pondělí v brněnském Jundrově či v Bosonohách. V souvislosti s počasím zasahovali o víkendu také u několika popadaných stromů a na zaplavených silnicích. Déšť o víkendu nejsilněji zasáhl sever kraje.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky počasí, voda, bouřka, hasiči, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na jihu Moravy po bouřkách odčerpávali vodu. Zatopené byly i silnice  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.