Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Brňané se do podchodu pod nádražím stále nedostanou. Není zřejmé, kdy by se mohl otevřít

Od požáru v brněnském podchodu před hlavním nádražím uplynul téměř týden. Stále není zcela zřejmý rozsah škod, které plameny napáchaly, a tedy ani rozsah oprav potřebných k tomu, aby mohl podchod zase fungovat.

Hasiči už podle mluvčího magistrátu Filipa Poňuchálka ukončili vyšetřování a nyní musí město jako majitel analyzovat rozsah škod a potřebných oprav.

Město chce pochod, kterým denně procházejí při běžném provozu tisíce lidí, zprovoznit co nejdříve, zatím ale nedokáže odhadnout, kdy by to mohlo být. Požár v místech pod obchodním domem Letmo zasáhl rozvody elektřiny a nyní je podle Poňuchálka potřeba zjistit, co funguje a nefunguje a jak velké je poškození.

V noci na dnešek hořelo v podchodu pod brněnským hlavním nádražím. Hasiči, policisté i záchranáři zasahovali mezi 1. nástupištěm tramvají a OC Letmo, kde podle informací požárníků hořely tři stánky. Kouře se nadýchali čtyři lidé, jedním z nich...

Původně se po požáru, který vypukl v noci na sobotu, předpokládalo, že zůstane uzavřená pouze část pod obchodním domem Letmo a tramvajovými nástupišti. Ale vzhledem k tomu, že se v podchodu nedá svítit, je zavřený kompletně i pod železničními kolejemi až k obchodnímu domu Tesco.

„Hasiči nám také dali podmínky, které musíme splnit, abychom mohli otevřít. Ve vzduchu se nesmí vyskytovat škodliviny, což už je na základě měření prakticky splněné. Podchod také musí být vyčištěný od zbytků požáru,“ řekl Poňuchálek. V sobotu hořely tři prodejní stánky, příčinou byla závada na elektrospotřebiči. Hasiči předběžně stanovili škodu na dva miliony korun. Čtyři lidé včetně jednoho hasiče se nadýchali zplodin.

Podchod pod brněnským nádražím je po požáru kompletně uzavřený

Podchod pod brněnským hlavním nádražím je po sobotním požáru uzavřený kompletně, řekla dnes mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová. Elektroinstalace je poškozená do té míry, že v celém podchodu nelze svítit. Původně hasiči po požáru...

Lidé musejí podchod obcházet po povrchu. Od Teska k nádraží tak musejí projít pod viaduktem přes Křenovou a před nádražím musejí chodit také po povrchu, což stejně velká část lidí dělá běžně. „Doplnili jsme ještě značení pro chodce, aby věděli, kudy mají jít. Dali jsme je i na tramvajová nástupiště, aby hned věděli, že je pochod uzavřený,“ řekl Poňuchálek.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky MHD, podchod, požár, omezení, nádraží. Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

To se dalo čekat . Co není finančně výhodné pro radnici, to nespěchá...

Neděle, 19. května 2024, 15:20Odpovědět

Jan Kudera

Obvyklou brněnskou rychlostí se to bude opravovat alespoň tak půl roku.

Sobota, 18. května 2024, 11:57Odpovědět

Brňané se do podchodu pod nádražím stále nedostanou. Není zřejmé, kdy by se mohl otevřít  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.