Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Hodonínsku hořela dílna. Zasahovala i chemická laboratoř

, aktualizováno 13. prosince 2023, 17:54

Hasiči dohašují požár dílny v Louce na Hodonínsku. K požáru vyjeli dnes po 13:00, vyhlásili nejprve druhý, následně třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř. Událost je bez zranění, předběžná výše škody je pět milionů korun. Příčina vzniku požáru dosud známa není.

Požár měli hasiči nahlášený ve 13:14, na místě zasahovalo 18 jednotek, tedy zhruba osm desítek hasičů. Povoláni byli i ze Zlínského kraje. „Ti už ale byli odvoláni zpět. Problém byl s vodou, vozila se kyvadlově z Velké nad Veličkou. Na místě je nyní chemická laboratoř z Tišnova, provádí měření ovzduší," popsal mluvčí hasičů Petr Příkaský

Hasiči dostali požár pod kontrolu po 15:00. „Z objektu jsme vynesli nějaké svářecí soupravy, propanbutanové lahve a kanystry s benzinem," doplnil. Podle něj nyní nejde odhadnout, jak dlouho dohašování ještě potrvá. Dílna podle něj nicméně vyhořela celá.

Třetí poplachový stupeň bývá vyhlašován například v momentě, kdy událost ohrožuje více než sto lidí, část obce nebo areál podniku, vlaky nebo několik chovů hospodářských zvířat. Vyhlašuje se také tehdy, když se k záchranným a likvidačním pracím využívají síly a prostředky z jiných krajů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JmK

Štítky Jihomoravský kraj, Hodonínsko, hasiči, požár, hala

Na Hodonínsku hořela dílna. Zasahovala i chemická laboratoř  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.